Hírek

2005.12.24. 00:00

Mortimer ellen vádat emelt a főügyészség

Vég Márton

Emberölés kísérlete miatt vádat emelt Gy. Mihály (Mortimer) ellen a Fővárosi Főügyészség – jelentette be tegnap Borbély Zoltán. Az ügyészség szóvivője egyúttal azt is közölte, hogy a fiatalkorú Mortimer testvérét  bűnpártolással vádolják. Ha a bíróság végül bizonyítottnak találja a 17 éves, törökbálinti Gy. Mihály bűnösségét, akkor akár 10 éves börtönbüntetést is kiszabhatnak rá.
Az ügyészség álláspontja szerint nem baleset történt, amikor május 8-án Budapesten, a 21-es busz Moszkva téri megállójában Mortimer átszúrt egy 15 éves roma fiút egy 80 centiméter pengehosszúságú karddal. A fiatalember vallomásában azt állította, hogy azért vette elő a fegyvert, mert áldozatánál kést látott. A döfés pedig véletlenül következett be, amikor a busz megindult. A leszúrt fiú súlyos sérüléseket szenvedett, a lépét el is kellett távolítani.
Az események után Mortimer igyekezett eltüntetni a bizonyítékot: hazament, és az ügyészség szerint testvérével közösen több darabra szétvágta a kardot és elrejtette a pincébe. A bizonyítékokat hét hónapig gyűjtötte a Budapesti Rendőr-főkapitányság, majd az iratokat december elején küldte meg az ügyészségnek. Gy. Mihály jelenleg lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.

Ezek is érdekelhetik