Hírek

2005.12.07. 00:00

Lakóházakra zuhant a repülőgép

F. K.

Súlyos repülőgép-szerencsétlenség történt tegnap délben Iránban. Egy Herkules C130 típusú katonai szállítógép egy tízemeletes házba csapódott Teheránban. A lakóház azonnal kigyulladt. A helyi hatóságok közlése alapján tegnap estig 119-en vesztették életüket a tragédiában. Életét vesztette a gép nyolcvan utasa, tízfős személyzete és a ház lakói közül mintegy 20–25 ember. Egy helyi rádióadó úgy tudja, hogy a házban mintegy 250 ember élt.

Az IRNA hírügynökség jelentése szerint a gép rögtön a felszállás után visszafordult, hogy leszálljon a teheráni nemzetközi repülőtéren, így üzemanyagtartályai tele voltak. A becsapódás után az egész negyedet sűrű füst borította, ami tovább nehezítette a mentőalakulatok munkáját. A hatóságok szerint a légi katasztrófának műszaki okai voltak.

Legutóbb 2003-ban történt ilyen súlyos repülőgép-szerencsétlenség Iránban. Akkor egy katonai csapatszállító zuhant le az ország északi, hegyvidéki területein. A szerencsétlenségben mind a 276 forradalmi gárdista életét vesztette.

Ezek is érdekelhetik