Hírek

2005.11.11. 00:00

Pénz nélkül adják a lakást

Hétfőtől, a piacon immár másodikként, újabb cég ajánlja, hogy lízingeljenek lakást.

Europress-összeállítás

A hitelfelvétel és a lízingelés között az a nagy különbség, hogy hitel esetén a lakás azonnal a tulajdonunkba kerül, míg ha lízingelünk, akkor csak a futamidő végén lesz a miénk. Ez jóval nagyobb kockázatot jelent, mert ha nem tudjuk fizetni a havi díjat, akkor a lízingcég kitehet a lakásból, és még a befizetett díjat is elveszítjük. Óriási előnye viszont a lízingnek, hogy sokkal egyszerűbb a bonyolítása. Nem kérnek mindenféle igazolást, sőt önerőre sincs szükség. Igaz, ez egyelőre csak az OTP-SCD Lízing Rt.-nél az új lakásokra igaz.

Használt lakás esetén 30 százalékot kérnek. A Central European Credit Ingatlanhitel Rt. pedig új és használt lakás esetén is 40 százalék önerőt követel. Mindkét vállalkozásnál a szerződés lejárta előtt is kifizethető az ingatlan. Nem árt tudni, hogy az igénylésnek még számtalan költsége van. A különbség abban rejlik, hogy míg az egyik cégnél ezeket az igénylésnél ki kell fizetni, addig a másiknál a folyósított öszszegből vonják le.

A lakáslízingelés annak lehet megoldás, akinek nincsen megtakarított pénze, vagy nem jogosult államilag támogatott hitelre, de magas havi jövedelemmel rendelkezik. Továbbá a befektetőkre számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!