Hírek

2005.11.04. 00:00

Egymilliárdot költenek a szelektív szemétgyűjtésre

Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter és Demszky Gábor főpolgármester tegnap átadta a hatszázadik szelektív hulladékgyűjtő szigetet Budapesten. Két éve még egy darab sem volt a fővárosban.

Vég Márton

Az öt különböző színű konténerbe műanyagot, fémdobozt, papírt, illetve fehér és színes üveget lehet válogatva bedobni. – Már minden negyedik budapesti szelektíven gyűjti a szemetet. A főváros évi egymilliárd forintot költ a programra, amit öszszességében a lakosság pozitívan fogad – mondta Demszky Gábor. 2009-ig újabb ötszáz darab sziget létesítését tervezik. Persányi szerint a szelektív hulladékgyűjtés sikeréhez nem elég az állami akarat, az emberek belátása is szükséges. – A lakossági szemléletváltozás elengedhetetlen, különben ellep bennünket a szemét. Jó úton haladunk, hiszen idén már hétezer tonna hulladékot tudtunk Budapesten ismételten felhasználni – mondta a miniszter. A környezetbarát gondolkodás meghonosodására valóban szükség van, hiszen nem gazdaságos, amikor a szemétszállítóknak félig üres gyűjtőkkel kell szembesülniük. A tartalmat pedig nem szórhatják össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!