Hírek

2005.11.03. 00:00

Egy tíz hónapos csecsemő életét követelte a tűz

Egy 10 hónapos kisgyermek vesztette életét szerdán reggel, mikor tűz ütött ki Tatabánya-kertvárosban, egy lakásban.

Szűr Annamária

A gyermek az egyik szobában aludt, amikor felcsaptak a lángok. Élettelen testét kiságyában találták meg a tűzoltók. A kétszobás lakás szerdán, a reggeli órákban gyulladt ki. Az édesanya és gyermeke külön szobában aludtak, így az anya, aki a füstre ébredt fel, már nem tudta kimenteni a lángok közül alvó kisgyermekét. A kislány szobájába belépve szembesült azzal, hogy nem csak a füst, de a lángok is ellepték a szobát. Mivel egyedül semmit sem tudott tenni a piciért, segítséget hívott. Sajnos a tűzoltók sem tudták megmenteni a kislányt, hiszen amikor megérkeztek a helyszínre, már élettelenül feküdt az ágyában.

Varsányi Zsolt rendőr százados lapunknak azt mondta, hogy a helyszínelés már lezajlott. A következő nyomozási szakaszban kihallgatják a tanúkat, illetve az édesanyát. Szakértő bevonásával keresi a rendőrség a tűz okát is. Egyelőre, az elsődleges szakértői vélemény alapján úgy tűnik, elektromos hiba okozhatta a gyermektragédiát. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a kisgyermek halálát a tűz vagy a füst okozta-e, ezt csak a boncolás után lehet majd megállapítani.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!