Hírek

2005.10.08. 00:00

Nem engedem az apjához a gyerekemet

ELHELYEZÉS Olvasónk férje börtönben volt, nemrég feltételesen szabadlábra helyezték. Az asszony félti a megbízhatatlan férfitól gyermeküket, szeretné, ha az apja lemondana róla.

BAMA

Családjogi kérdésekben, tehát minden hasonló ügyben először a gyermek lakóhelye szerint illetékes gyámhatósághoz kell fordulni. Ezt a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában tanácsolták. A gyámhatósághoz elmehet a gyermekről lemondani kész apa, de egyedül az anya is. Főként, ha az apa tartózkodási helye ismeretlen, illetve a kérdésben kiszámíthatatlanul viselkedik. A gyámhatóságnál tollba is mondják a lemondó nyilatkozatot, amelyet az érintett rögtön vagy később aláírhat. A megjelenést jegyzőkönyvbe lehet vetetni, tette hozzá a jogász. A gyámhatóság általában arra törekszik, hogy a szülők egymás között állapodjanak meg. Ha ez nem sikerül, a vitával bírósághoz lehet fordulni. A bíró dönt arról, kinél helyezi el a gyermeket.

A gyermek ügyében azonban elsőként a gyámhatóságnak kell eljárnia – hangsúlyozta az ügyvéd. Ők elsősorban a kicsi érdekeit tartják szem előtt. Igyekezniük kell tehát úgy dönteni, hogy az a legteljesebben szolgálja a gyermek jóllétét. Egy megbízhatatlan, netán bűnöző életmódot folytató apa jelenléte semmiképpen nem tesz jót a fiatal személyiség fejlődésének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!