Hírek

2005.10.25. 00:00

Megtáltosodott a Honvéd

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="290"] Alvest ünneplik a társak és a szurkolók. A brazillal jól jártak a kispestiek.
[/caption]Október elején még NB II-es csapatnak tudhatta magát a Budapest Honvéd. Azóta viszont történt egy és más.
Az elmúlt hetekben, ha nehezen is, de rendeződött a helyzet, és a Honvéd, mintha mi sem történt volna, győzött Győrben, majd most szombaton a még veretlen Újpestnél is jobbnak bizonyult.
„Nagyon örülök ennek a győzelemnek, hiszen az egyik bajnokesélyest vertük meg – nyilatkozta Aldo Dolcetti, a kispestiek szakvezetője. – Az Újpest ellen már az első félidőben is jól játszottunk. A szünetben azt kértem a játékosoktól, hogy legyenek még agresszívebbek és pontosabbak. Maradéktalanul megvalósították azt, amit kértem. Szólnom kell még a közönségről, valósággal a győzelembe hajszolt bennünket. A szurkolóktól kaptam egy pólót ajándékba, ez jólesett, azt hiszem befogadtak, és büszkén viseltem a meccs alatt.” Sokan kétkedve fogadták nyáron a tulajdonos döntését, amikor a szakmai munka irányítását az itthon ismeretlen olasz edzőre bízta.
Nos, az elmúlt időszak azt bizonyította, hogy jó döntés volt, mert az Aldo Dolcetti vezette stáb – Livio Melis erőnléti edző, Borgulya István pályaedző és Pleskó László kapusedző – eddig kifogástalanul oldotta meg feladatát.
A sikerek elérésében meghatározó az is, hogy a fiatalok – Dancs, Takács, Lázár – hétről hétre érettebben játszanak, és a légiósok, Genito, Alves, Miro is átlagon felül teljesítenek. A legmegbízhatóbb csapatrész a védelem, a nyolc mérkőzésen nyolc gólt kapott, és ennél kevesebbel csak a listavezető Fehérvár büszkélkedhet. Nem véletlen, hogy biztos a helye a kapuban Tóthnak, és a Kovács, Baranyai, Udvari, Takács hátvédsor összetétel is csak elvétve változott.
„Nagyon együtt van most a csapat, szervezetten és fegyelmezetten játszunk – nyilatkozta a Reggelnek Simon Gábor technikai vezető – Megnyugtató, hogy lépésről lépésre rendeződik az anyagi háttér, a játékosok pontosan kapják a fizetésüket. Kevesen számítottak arra az indulásnál, hogy az új összetételű csapat ilyen eredményes lesz nyolc mérkőzés után.
Egy elmaradt meccsünk van, a hetedik fordulóban nem játszottunk az MTK-val, mert akkor éppen lebegtünk a két osztály között. Ha tartjuk a formánkat és a kék-fehérek is úgy játszanak, mint eddig ebben a bajnoki idényben, akkor az a találkozó is kiérdemli a rangadó jelzőt.”

Piero Pini furcsa ajánlata

A bizonytalaságok ellenére létezik a Budapest Honvéd, és ezért sokat tettek a meghatározó tulajdonosok. Piero Pininek a közelmúltban volt egy nem éppen szokványos ajánlata. Még az ötödik fordulóban, a Zalaegerszeg elleni mérkőzés előtt bement az öltözőbe, és azt ajánlotta a játékosoknak, ha nyernek, egymillió forinttal megtoldja a prémiumot. Cserébe azt kérte, ha nem sikerül nyerni a ZTE ellen, akkor a játékosok dobják össze az összeget, és adják neki a pénzt. A csapat tagjai nem fogadták el az ajánlatot, később bánták, hiszen 4-0-ra győztek. Nem tudni, hogy Piero Pini tesz-e még hasonló ajánlatot, de ahogy az elmúlt fordulókban szerepelt a csapat, szinte biztosra vehető, a játékosok hajlanának az „üzletre”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!