Hírek

2005.10.11. 00:00

Kampányfogás volt a lakossági ingyen internet?

Erzsébetvárosban nyoma sincs a polgármester által ígért ingyenes lakossági internetnek.

Tóth Tímea

Hunvald György júniusban jelentette be, hogy a VII. kerület minden lakója számára térítésmentesen biztosítják majd a szélessávú, korlátlan internetelőfizetést. Azaz az önkormányzat fogja kifizetni a háztartások netszámláit. A polgármester akkor hangsúlyozta, hogy a közbeszerzési pályázatot még abban a hónapban kiírják, szeptemberben győztest hirdetnek. Jövőre pedig már igényelhetik a szolgáltatást a kerületi polgárok. Hunvald György három évvel ezelőtt is elhúzta a mézesmadzagot a polgárok előtt, a választási kampányában is hasonló kánaánnal kecsegtetett. Szeptemberben azonban nemhogy győztest nem hirdettek, de még a pályázatot sem írták ki.

– Jóval nagyobb feladat ez, mint gondoltuk. Az Európai Unióban már meghirdettük a pályázatot. Az is lehet, hogy itthon nem írjuk ki. Még nem döntöttünk, most erről nem kívánok többet mondani – válaszolta szűkszavúan a polgármester a Reggel firtató kérdéseire. Bár a lakossági ingyenes internetszolgáltatás sorsa még kétséges, az erzsébetvárosi képviselő-testület 28 tagját megajándékozták egy-egy, több mint 400 ezer forintos laptoppal, éppen az elektronikus önkormányzat kiépítése céljából. – Nem akartam átvenni a számítógépet, bár nem a miénk, mi csak használjuk – mondja Kecskés Gusztáv ellenzéki képviselő. – Az eredeti cél, a környezettudatos önkormányzat ugyanis még nem valósul meg, hiszen papíron és elektronikusan is be kell nyújtanunk az előterjesztéseket, még legalább három hónapig. Hogy ennek mi értelme van, azt ne kérdezze. A fideszes politikus annyit tud a lakossági ingyen internetről, amit a polgármester annak idején hangoztatott. A képviselő- testületi üléseken szóba sem került a téma. Azt viszont kétségbe vonja, hogy az erre a célra elkülönített nyolcvanegynéhány millió forintból meg lehet valósítani a tervet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!