Hírek

2005.10.27. 13:44

Az ötvenedik ünnepre Ötvenhat csepp vér

A szakmában csak Oroszlánként emlegetik Pintér Tamás kaszkadőrt, akciórendezőt, a színművészeti docensét. Az ő ötlete volt, hogy ha 1956 ötvenedik évfordulójára Andy Vajna filmet forgat, akkor színdarab is szülessen. Méghozzá musical. A címe már megvan: Ötvenhat csepp vér.

Sz. Á.

Mihály Tamás, a legendás Omega együttes basszusgitárosa, szövegírója lesz az új, jövő októberben bemutatandó musical zeneszerzője, és Horváth Péter, a Szegedi Nemzeti Színház rendezője a szövegíró. Modern, 1956. október 23-ai Rómeó és Júlia-történet kerül majd a színpadra. Pontosabban az egyik budapesti stadionba, hiszen tankok, kerékpárok, dzsip és fegyverek is „játszanak” az új zenés darabban.

Az Ötvenhat csepp vér története vidéken, az egyik határ menti városban játszódik. Az eseményeket október 23-tól követi addig a pillanatig, amíg az oroszok visszafoglalták a várost. A musical Rómeója az egyik kitelepített színész fia, Júlia a városi ÁVH parancsnokának lánya. Annyit még elárultak a szerzők, hogy a darab kétórás lesz, ebből körülbelül nyolcvan perc a muzsika. A zenei alapok felvételről szólnak majd az arénában, a szereplők viszont élőben énekelnek. A szereplőválogatás idén novemberben kezdődik, a lemezfelvétel tavasszal indul, az első próbák pedig nyáron lesznek.

A musicalből a tervek szerint könyv is készül. A hanganyag megjelenik CD-n. A produkció megjelenik DVD-n, rajta egy werkfilmmel, amely bemutatja, miként születik meg a monumentális darab.

Ezek is érdekelhetik