Hírek

2005.09.10. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Rohadt paradicsom a hátsó sorból

A piacokon az árura kiírják az árat. Az rendben is van, de ha rámutatunk, hogy abból a ládából kérjük a terméket, nem abból adják – véleményem szerint az csak dekoráció. Az első sorokba kirakják a szép portékát, és hátulról szedik az árut, amely lényegesen rosszabb minőségű.
Soha nem marad el, hogy egy-egy rothadt paradicsomot, hibás paprikát, erjedésnek indult krumplit, hagymát ne találnánk odahaza a csomagban. Ami a bosszantó ebben, hogy nem véletlenül kerül közé, hanem szándékosan raknak bele – még jó, ha csak 1–2 darabot –, de ez is
a vásárló becsapása, megtévesztése. Szeretném a fogyasztóvédelem véleményét kérni, hogy ebből a szempontból ellenőriznek-e?
Rózsa Györgyné, e-mail

Veszélyben lehet a munkahelyem

Minden reggel rettegve indulok a munkahelyemre, mert nem tudom, hogy aznap megint mennyit kések. Mindez a 61E buszjárattal van öszszefüggésben. A járat Rákoskeresztúr végállomásról indul, és az Örs vezér térig megállás nélkül közlekedik. Normál esetben ez az út húsz percet vesz igénybe.
Reggel indulok 7.20–7.30 körül. A végállomás megállójában ekkor már két csuklós buszra való ember várakozik. Nagy nehezen felpréselődünk a járatra, és indulás. De nem sokáig tart az öröm, mert a Pesti út és a Cinkotai út kereszteződésétől beáll a forgalom a kétszer kétsávos úton. A városközponttól kb. két kilométert tettünk meg. Mindenki erre jön Gyömrőről, Mendéről, Pécelről és más településekről. Ez az iram folytatódik a Jászberényi úton, a Keresztúri úton, majd a Fehér út egy rövid szakaszán. Egy 40–50 perces utazást követően érkezünk meg, és boszszankodva veszem észre, hogy mindjárt fél kilenc van. Munkahelyemre beérve, 9 óra öt perckor félve nézek
körül, hogy megint ki fogja megtenni a megjegyzést, hogy miért nem nézel magadnak közelebbi munkahelyet, „mert megint elkéstél”!
Macskássy Miklós, Budapest

Régebben őrizték a vízkutakat

Lapjukban olvastam megdöbbenve, hogy nem őrzik az ivóvízkutakat. Köszönet az önök embereinek, hogy felhívták a figyelmet erre! Szégyellheti magát a vízművek. Önöket megdicsérni kellene. Egykoron három hónapig dolgoztam a vízművek újpesti hajóállomásának portáján, így láttam, hogy a sokat szidott múlt rendszerben géppisztolyos, kutyás iparőrök járták a területet. Azt, hogy
a kutaknál volt-e őr, sajnos nem tudom. Én önökkel vagyok, köszönöm, hogy próbálnak vigyázni ránk. Remélem, hogy az igazságtalanság nem süllyedhet olyan mélypontra, hogy önöket bántódás érhesse a fenti ügyben.
Schődl Gábor, e-mail

Ezek is érdekelhetik