Hírek

2005.09.21. 00:00

A kerékpározás napja van

kormány és az önkormányzatok összefogásával több bicikliút épülhet a fővárosban. Ezt a gazdasági és közlekedési miniszter jelentette ki, amikor múlt pénteken megnyitotta az Európai Mobilitási Hetet.

Tóth T.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Két keréken versenyezhetnek ma délelőtt a Belvárosban a résztvevők
[/caption]AKóka János ugyanakkor hangsúlyozta, hogy igazi lehetőséget a fejlesztésre az európai uniós pénzek jelentik. Ígéretet tett arra, hogy a második nemzeti fejlesztési terv kialakításakor kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy több bicikliút épülhessen Budapesten. Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes ezzel egy időben bejelentette, hogy idén az útfelújításokhoz kapcsolódóan 23 kilométer kerékpárút készül. Jövőre pedig ennek dupláját, mintegy 50 kilométer bicikliutat alakítanak ki, figyelembevéve a kerékpáros szervezetek kéréseit. A városvezetők szerint azonban nemcsak a jelenlegi közlekedési rendet kell átalakítani, a fővárosiak szokásait is meg kell reformálni. Azaz, rá kell szoktatni a budapestieket a kerekezésre. A népszerűsítés jegyében ma úgynevezett eljutási versenyt rendeznek a Belvárosban. Háromfős csapatoknak az V. kerületi Károly kertből kell eljutniuk – hat kijelölt pont érintésével– a Kossuth térre. A vetélkedőn bárki részt vehet, de a 18 éven aluliak csak felnőtt kísérővel indulhatnak. Külön meglepetés, hogy a bringásokat reggel tízóraival várják a budapesti hidaknál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!