Hírek

2005.08.17. 06:42

Vincze Ottó hátvéd marad

A szeptember elején sorra kerülő Málta, valamint Svédország elleni világbajnoki selejtező mérkőzések előtt ma tartja a főpróbát a magyar labdarúgó-válogatott.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="273"] Vincze Ottó (jobbra) otthonosan mozgott a védelemben a Real Madrid elleni mérkőzésen. Nem csoda, hogy a kapitány Argentína ellen is itt számít rá.
[/caption]A Real Madrid elleni gálamecscset követően Lothar Matthäus szövetségi kapitány szűkítette a válogatott keretét, és akik maradtak, hétfőtől folytatták a felkészülést az argentinok elleni összecsapásra. Elhagyta az edzőtábort Stark Péter, aki még csak lábadozik vírusos torokgyulladásából, és nem számít a mai mérkőzésen Komlósi Ádám, Nikolov Balázs, Rajczi Péter és Rósa Dénes játékára sem a kapitány. Jó hír, hogy Böőr Zoltánnak mégsem tört el az orra a vasárnap esti meccsen, így várhatóan pályára lép. Azok az idegenlégiósok, akiknek a hétvégén klubjukban volt kötelezettségük, nem lehettek ott a Real Madrid ellen. Ők – Bodnár László, Huszti Szabolcs, Buzsáky Ákos, Gera Zoltán – vasárnap este érkeztek, és hétfőn délelőtt már együtt gyakoroltak társaikkal. A létszám hétfő estére lett végleges, ekkor csatlakozott a kerethez Rabóczki Balázs.

Változtatott elképzelésén Matthäus, és az utánpótláskorú játékosok nem utaztak társaik után Portugáliába, maradtak a felnőttcsapat edzőtáborában. A szövetségi kapitány azt tervezi, hogy lehetőséget kap az argentinok ellen Fülöp Márton, Priskin Tamás, Vadócz Krisztián és Vanczák Vilmos is. Tegnap délelőtt a Pénzügyőr pályáján tartott edzést a magyar csapat, majd ebéd után csendes pihenő következett, este pedig újabb edzés. A fiúk különböző védekezési és támadási variációkat gyakoroltak egykapus játék keretében. A győriek középpályása Vincze Ottó, aki irányító szerepkörben játszik leginkább, most a kapitány kérésére az edzésen Éger Lászlóval felváltva középhátvéd volt. Matthäus vasárnap este a Real ellen is adott már védekező feladatot Vinczének. A taktikai feladatok után szöglet-, és szabadrúgásokat gyakoroltak az arra kijelöltek. Matthäus szokásának megfelelően csak a mérkőzés napján hirdet összeállítást.

Decemberben: Mexikó–Magyarország mérkőzés

A magyar válogatott december 12. és 22. között a tengerentúlon túrázik. A részletes program még szerveződik, de az már biztos, hogy december 14-én az egyesült államokbeli Phoenixben Mexikó csapatával mérkőzik válogatottunk. A mexikói mellett másik két csapattal is összeméri erejét Lothar Matthäus legénysége, de az ellenfelek még nem ismertek. Várhatóan az egyik mérkőzés Kalifornia, a másik Florida államban lesz. Mexikó válogatottja egyébként a magyar csapattal azonos világbajnoki selejtező csoportban szereplő Bulgária nemzeti tizenegyével is megmérkőzik novemberben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!