Hírek

2005.08.01. 00:00

Népszerű az Omszki-tó

A hétvégi kánikulában aki csak tehette, vízpartra menekült.

Balaton B.

[caption id="" align="alignleft" width="250"] Napfény, homokos part, víz és lányok. Kellemes strandolási hely, mindössze pár száz méterre a békásmegyeri lakóteleptől.
[/caption]A Balaton és a Velencei-tó mellett természetesen a kisebb állóvizek környékét is megrohamozták a hűsölni vágyók. Így volt ez a főváros közeli Omszki-tónál is. Kicsik és nagyok, öregek és fiatalok táboroztak le a vízparton. Nemrég európai színvonalú vízisípályát alakítottak ki a tavon. Ennek köszönhetően mostantól nemcsak csónakázni és vízibiciklizni lehet, de az ezeknél kicsit gyorsabb sportnak is hódolhatnak a sportolni vágyók. A biztonságra kiemelten ügyelnek, így nem fordulhat elő, hogy egy-egy száguldozó síelő a fürdőzők közelébe jusson. A gyerekkel érkezők külön örülhetnek a tó homokos partjának és a fokozatosan mélyülő víznek. Többen megjegyezték a hétvégén: olyan, mintha tengerparton lennének. A közeli Békásmegyerről hétvégenkét akár két-háromezren is az Omszki-tavat választják. Így nem csoda, hogy a vendéglátás és az infra-struktúra is kiépült már a környéken. Elfogadható árakat találunk a tó környéki büfékben. Valószínű, hogy népszerűsége vetekedni fog a magyar tengerrel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!