Hírek

2005.07.12. 00:00

Jövőre megújul a Szegedi úti rendelő

Dávid Szonja

A Szegedi úti rendelőben a felújítási munkálatok ellenére a szakrendelő működése folyamatos. A  korszerűsítés során a központi laboratórium fejlesztése és a hagyományos röntgenberendezések cseréje is megtörténik.

A röntgengép-digitalizáló rendszer már működik. Az intézményi számítógépes hálózathoz csatlakozva kiemelkedő színvonalú képalkotó diagnosztikát biztosít. A korszerű, automatákkal felszerelt laboratórium a magas vizsgálati szám mellett jobb gazdálkodást és többféle vizsgálatot tesz lehetővé. A rendelőintézet megújítása teljes mértékben önkormányzati pénzből történik. A rekonstrukcióra szánt összeg 990 millió forint.

A felújítás tavaly kezdődött. Korszerűsítették az épületben működő kazánokat, amelyek már gazdaságosan és energiatakarékosan üzemelnek. A liftek cseréje után azokat a mozgáskorlátozottak is használhatják. A hat- emeletes épületben négy szinten a régi ablakokat is száműzték. A Szegedi úti rendelő teljes felújítása jövőre fejeződik be.

Újjáépített szakrendelő a XI. kerületben

Elkészült a Fehérvári úti szakrendelő III. emelete. A betegeket immár egy újjáépített részleg várja. A páciensek kellemes körülmények között vehetik igénybe az intézményben működő sebészeti és fogászati ellátást. A szakorvosi rendelő átépítését tavaly októberben kezdte meg Újbuda önkormányzata.

A munkálatok idején a rendelések folyamatosan zajlottak, és csak bizonyos időszakokra zártak le szinteket. Korábban már elkészült a IV. és az V. emelet is.

A szakorvosi rendelő átépítését tavaly októberben kezdte meg Újbuda önkormányzata.

A munkálatok idején a rendelések folyamatosan zajlottak, és csak bizonyos időszakokra zártak le szinteket. Korábban már elkészült a IV. és az V. emelet is. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!