Hírek

2005.07.05. 06:08

A Garbage a PeCsában

Holnap este a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán fellép a híres Garbage. Legújabb lemezének dalain kívül a régiek is hallhatók lesznek.

Parcsami Gábor

Butch Vig, az együttes vezetője rockdobosból lett a világ leghíresebb producere. Olyan sikeralbumok fűződnek a nevéhez, mint
a Nirvanától a Nevermind, a Smashing Pumpkinstól a Siamese Dream vagy a Sonic Youth-tól a Dirty. 1993-94 táján már kezdte megunni a rockot és mások zenéinek pátyolgatását, ezért remixeket kezdett készíteni. Ez adta az ötletet ahhoz, hogy zenekart alakítson.
Az 1995-ben Londonban megalakult zenekar alapítótagjai közt volt Butch Vig régebbi zenésztársai közül Duke Eriksont és Steve Markert. A trio nagy kérdése volt, hogy kit válasszanak énekesnek. Hosszas kutatás után leltek rá a skót Shirley Mansonra. A vadóc külsejű lánnyal már biztos sikerre számíthattak. Nemsokára a Legjobb brit banda díjat gyűjtötték be az MTV Awardson. A következő évben a Beautiful Garbage című lemezüket Angliában az Év albumának választották, hovatovább Grammy-díjjal  is jutalmazták.
Népszerűségüket tovább fokozta, amikor zenéjük felcsendült a legutóbi James Bond-filmben. Ezt követően az egész világot végigkoncertezték.
A siker azonban megtépázta az együttest. A pletykalapok tele voltak a banda körüli botrányokkal, és a tagok egymás elleni kirohanásaival.  Az idén azonban fordulat állt be a zenekar életében. Félretették az egymás közötti ellentéteket, és egy igazi sztárlemezt készítettek Bleed Like Me címmel. A CD-n tizenegy vadonatúj, fülbemászó dal hallható, amelyek joggal vezetik a különböző slágerlistákat. De erről holnap este a magyar közönség is meggyőződhet Budapesten, a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán.

Garbage

Megalakulás: 1995, London

Tagjai: Butch Vig, Duke Erikson, Steve Marker, Shirley Manson

Díjak: Legjobb brit banda, Grammy-díj

Főbb lemezeik: Garbage,

Version 2.0, Beautiful Garbage, Bleed Like Me

Tagjai: Butch Vig, Duke Erikson, Steve Marker, Shirley Manson

Díjak: Legjobb brit banda, Grammy-díj

Főbb lemezeik: Garbage,

Version 2.0, Beautiful Garbage, Bleed Like Me -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!