Hírek

2005.06.24. 00:00

A Kelta Tigris magyar táncosa

A szerencse fia Papp Zoltán, hiszen a világhírű Michael Flatley produkciójának táncosa lehet. A Kelta Tigris premierjén is táncol július 9-én a budapesti Puskás Ferenc Stadionban.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="77"] Budapesten kezdte a sztepptáncot
[/caption]Amikor a nyolcéves sajtkukac srác táncolni kezdett, még senki nem gondolta, hogy egyszer a világhírű ír együttesben ropja majd. Az akkor húszéves Papp Zoltánt az 1999-es év a hazai Experidance társulatban találta. Akkoriban látta először a televízióban Flatleyt táncolni. Megszerezte az összes kapható videokazettáját, és otthon próbálta elsajátítani az ördögien gyors lábú mester lépéseit. – Szerencsémre – meséli – akkor nyitotta meg Pesten Ronan Morgan ír sztepptánciskoláját. Másfél évig tanultam nála, és úgy gondoltam, hogy kipróbálom magam külföldön is.

Előbb a To Dance On The Moon című szteppmusical szólótáncosa, majd a Dance Of Desire koreográfusasszisztense és a tánckar vezetője lett. Idén januárban hallotta, hogy Flatley táncosokat keres új műsorához. – Általában a tánckarvezető felvételiztet. Ám nekem magának Flatleynek kellett megmutatnom, mit tudok. Azt mondta, jó a ritmusérzékem és a tartásom. Három hónapos próbaidő után a sztártársulat tagja lettem – meséli tovább Papp Zoltán a januári eseményeket. Azt mondja világhírű, géppuskalábú főnökéről: szigorú, kemény, de szereti a táncosait. Mindketten a Ferrarinak szurkolnak, így megbeszélik a hétvégi Forma–1-es futamokat. – Közvetlen fickó – teszi hozzá Zoltán.

[caption id="" align="alignright" width="320"] Michael Flatley együttese világszerte sikert sikerre halmoz. A táncművész nagyra becsüli a magyarokat, akiknek történelme hasonlít az írek sorsához.
[/caption]A Kelta Tigris című műsort abban a stúdióban próbálták, ahol a Harry Pottert forgatták, mesél tovább a Pesten tartózkodó táncos. Napi 8–10 órát próbálnak a bemutató előtt, de néha akár 14 órát is. Michael Flatley új produkciójának premierjét azért tartja Budapesten, mert szerinte az ír és a magyar nép történelme során egyformán sokat szenvedett. A műsor a jó és a rossz harcáról szól, de olyan elemekkel tarkítva, amelyekre senki sem számít majd. Tánccal és zenével mesélnek az írek elnyomásáról, majd az 1990-es gazdasági fellendülésről. Az a legfontosabb, hogy az ír nép véres történelme ellenére sem hagyja legyőzni magát.

Papp Zoltán arra a kérdésre is tudja a választ, hogy mestere, Michael Flatley miért tért vissza némi kihagyás után a színpadra: – Hiányzott neki a közönség szeretete, a taps, az ováció. Hiszen ez élteti a művészt – állítja a magyar sztepptáncos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!