Hírek

2005.05.07. 00:00

Visszatér az élet az áradat sújtotta Mádon

T. A.

Lassan helyreáll a normális élet Mádon, ahol szerdán özönvíz pusztított. Galambosi Imre polgármester lapunk érdeklődésére elmondta, tovább folyik a kárfelmérés és a helyreállítás. A víz által tönkretett házak statikai vizsgálata most is zajlik. Négy csoport ezt a munkát végzi. A biztosítótársaságok munkatársai a helyszínen vannak.

Több brigád dolgozik a lakások kitakarításán. A 2650 lakosú település vezetője reméli: ott, ahol az ingatlan állapota megengedi, a hét végén visszapakolhatnak azok a lakók, akik kénytelenek voltak kiköltözni. Bízik benne, csak néhány súlyosan megrongálódott házat kell lebontani. A polgármester elmondta, tegnap délelőtt rendkívüli önkormányzati testületi ülésen beszélték meg a teendőket, s hogy a kormányzati gyorssegélyt hogyan osszák el. Az ülésen részt vett Szabó György országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott.

Eddig hetvenhat házat megvizsgáltak, összességében kétszáztíz kárbejelentés érkezett  – mondta a megbízott. A biztosítással nem rendelkező magánlakások helyreállításának költségeit – hasonlóan Mátrakereszteshez – kilencven százalékban téríti meg az állam. Jelenleg csaknem kétszáz ember dolgozik a helyzet normalizálásán, várhatóan hétfőn a kárösszesítésben már konkrét számadatok is lesznek – tudtuk meg.

Vasárnapig nem ajánlják a vezetékes ivóvíz fogyasztását a településen. Erről Sedlák Mária megyei tiszti főorvos adott tájékoztatást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!