Hírek

2005.05.23. 00:00

Társadalmi felelősségvállalás

Az idei üzleti évtől lépett életbe az az EU-előírás, hogy a közepes és nagyvállalatoknak a pénzügyi jelentésük mellett a társadalmi felelősségvállalásban vállalt szerepükről is számot kell adniuk.

Gy. Z.

Magyarországon a CEU Business School a napi gyakorlatban igyekszik motorja lenni a terület fejlődésének. Egyetemi hátterére támaszkodva komoly kutatásokat végez a tárgykörben, keresve a magyar cégek számára járható, a társadalom számára is elfogadott utakat és lehetőségeket.

Heather Elms, a CEU Business School keretein belül működő kutatási központ vezetője lapunknak elmondta: Magyarországon a gazdasági rendszerváltás a vége felé közeledik. A privatizáció nagyrészt lezárult, uniós tagállam vagyunk, így megvan az esély arra, hogy a vállalatok most már energiát fordítsanak társadalmi felelősségvállalásuk javítására is. Bár a cégvezetők átérzik fontosságát, még sokszor nem értik, hogy a társadalmi céges felelősségvállalás nem egyenlő a jótékonysággal, annál sokkal többet foglal magába. Ez a kultúra Magyarországon még kialakulóban van, ezért a CEU Business School berkeiben működő központ feladata a témával kapcsolatos kutatások mellett éppen az, hogy a hazai vállalkozásokat ezekben a törekvéseikben támogassa, segítségükre legyen az uniós igények teljesítésében, s hogy ezt a lehető legmegfelelőbb módon fejthessék ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!