Hírek

2005.05.28. 00:00

Lamperth kitüntetései Magyart szégyenítik meg

Toót H. Zsolt

A BELÜGYMINISZTER ma dicséretben részesíti a rendőrség és az államigazgatás munkatársait. Azokat, akik kiemelkedő munkával tűntek ki a középiskolai érettségi lebonyolításában. Korábban azt hihettük volna, az érettségin az érettségizők tűnhetnek ki. De hol vagyunk már ettől? A mostani vizsgák – az oktatási tárca sorozatos hibái miatt – a diákoknak nem a bizonyítás, hanem a kétségbeesés lehetőségét adták meg. S így persze arra is mód nyílt, hogy a Belügyminisztérium kötelékében néhányan bravúros munkát végezhessenek.

VITÁN FELÜL ÁLL: az újraírt tételek kiszállítása és rendőri biztosítása jól sikerült. Az ünnepség időzítésében viszont jó adag koalíciós szurkálódás is benne rejlik. A szocialista Lamperth Mónika épp most ejti meg ezt a ceremóniát, amikor szabad demokrata kollégája, Magyar Bálint kínos kötelessé-gének tesz eleget. Felügyeli, hogy döntése értelmében ma 43 ezer gyerek írhatja újra a középszintű matematikai érettségit.

LAMPERTH A BEZZEG GYEREK szerepét játssza. Azzal villog: bezzeg az ő apparátusa elvégezte a dolgát. Nem úgy, mint Magyar Bálinté. Nos, tudomásul vesszük, hogy a szocialisták és a szabad demokraták utálkozással vegyes rivalizálása már egymás bosszantására is kiterjed. De mi inkább azokkal rokonszenvezünk, akik a válság idején nem pozícióharcot folytattak. Hanem lelkiismeretesen tették a dolgukat a diákok érdekében. Felejtsük el a minisztert, aki most a fotósoknak pózol. Azokra figyeljünk, akik a dicséretet kapják. Ők azok, akik valóban megérdemelhetik a hivatalos elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!