Hírek

2005.04.30. 00:00

Miben volt érdekelt a zuglói képviselő?

A Reggel megírta, hogy a zuglói kábeltelevízió eladásával kapcsolatban aggodalmát fejezte ki Budaházy Gábor. A fideszes önkormányzati képviselő azt kérdezte Hörömpöli Kálmán SZDSZ-es önkormányzati képviselőtől: cége, a B&H Consulting Kft. a kábeltelevízió eladásakor tanácsadói szerződésben állt-e a nyertes pályázóval, a KFKI Számítástechnikai Rt.-vel.

Nagy V. Zs

Hörömpöli azt nyilatkozta, hogy bizonyos hazugságokra nem érdemes válaszolni. Lapunk birtokában van egy dokumentum, amely szerint Hörömpöli és felesége cége 1999. július 19-én szerződést kötött a KFKI-val. Ebben a B&H Consulting vállalja, hogy tanácsot ad a megrendelőnek az önkormányzatok számítástechnikai hálózatainak fejlesztésében és a kábelhálózatok kiépítésében. Hörömpöli részt vett a magánosításról döntő képviselő- testületi szavazáson is. Budaházytól megtudtuk, hogy a KFKI két ajánlatot tett a Zuglói Kommunikációs Szolgáltató Kft. megvásárlására, ezt a tanácsadói megállapodás megkötése után nyújtotta be.

Ma már a törvény tiltja

Jurasits Zsolt ügyvéd elmondta: ha hivatali személy üzleti kapcsolatban áll a magánosításban érdekelt piaci szereplővel, a törvény szerint bűncselekményt követ el. A jogszabály csak két és fél évvel ezelőtt lépett hatályba. Így a régebbi ügyekre nem vonatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!