Hírek

2005.03.05. 00:00

Tiltakozó Péterke utcaiak

A fekvőrendőr elbontása érdekében gyűjtöttek aláírásokat a Péterke utca lakói. Szakértők szerint értelmetlen és példátlan lejtőre forgalomlassító akadályt tenni.

Patay Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A helyi lakók sajátos formáját választották a tiltakozásnak. E jelenettel a gépkocsirongáló és felesleges fekvőrendőrre akarták felhívni a figyelmet.
[/caption]Egyelőre nem kaptak választ az árpádföldi Péterke utca lakói, akik az utcába telepített fekvőrendőr ellen tiltakoztak. A XVI. kerületi lakosok 50 aláírást gyűjtöttek öszsze, mert értelmetlennek tartják, hogy a lejtős utcába forgalomlassító akadályokat építettek. Az akadály építését egy óvoda közelségével indokolták.

A fekvőrendőrnek csúfolt sebességcsökkentő bordázat az ezt szabályozó miniszteri rendelet szerint nem építhető akárhová. A jogszabály szerint csak a korlátozott sebességű övezetekbe lehet elhelyezni. Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub jogi irodájának vezetője szerint mára státusszimbólummá vált a fekvőrendőr. Az indokolatlan helyre és magasra épített fekvőrendőrök tönkretehetik az autók futóművét, kerekét és az alvázat is. – Perelni értelmetlen, mert a károsultnak kell bizonyítania – mondta Kovács. Szerinte a rossz minőségű utakon nincs értelme a fekvőrendőrnek, mert csak a forgalmat lassítja. Azt ugyanakkor a jogász is elismerte, hogy a zöldövezetekben, jó minőségű utakon elhelyezett fekvőrendőr visszatartja a száguldozókat.

Veszélyes a fekvőrendőr, akár a kátyú

A fekvőrendőr okozta baleseti kárt azért lehetetlen bizonyítani, mert a bíróság nem fogadja el a fényképfelvételt. Az autósnak nem marad más lehetősége, mint a bosszankodás és a javítás költségének kifizetése.

Ön szerint Budapest melyik területén vannak veszélyes fekvőrendőrök?
Írja meg e-mailben! [email protected]

Leveleik alapján összeállítjuk a teljes listát, amelyet honlapunkon olvashatnak.

Patay Gábor -->

Címkék#Vélemény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!