Hírek

2005.03.09. 00:00

Szlovák gyilkost keresnek

Három ismeretlenül maradt szlovák bérgyilkos is felbukkan a fegyvercsempészési ügy vádiratában. Őket a vádirat szerint csak a volt birkózóbajnok, G. Nándor (32) ismerte.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="115"] A kecskeméti ügyészeket és bírókat a fegyverkereskedők ügyének kirobbanása óta még mindig éjjel-nappal kommandósok védik
[/caption]A Bács-Kiskun megyei Főügyészség 19 oldalon keresztül sorolja a vádakat. Eszerint a szervezett bűnözői csoportot R. László (50) vezette. Törvényes üzletek mellett bűncselekményekből is volt jövedelmük. „Katonáiknak” havi 500 ezer forintos fizetést, autót és mobiltelefont biztosítottak.

Tavaly nyáron fegyvereket csempésztettek be két tételben Szerbiából, hogy azok segítségével letörjék az ellenérdekelt csoport ellenállását. A csempészetben egy ismeretlen szerb, bizonyos Nesu mellett K. Árpád (38) is részt vett, akit együttműködő gyanúsítottként kivettek az ügyből. Ugyanakkor a Balaton mentén ellenérdekelt csoport főnökének meggyilkolására három szlovák bérgyilkosnak adtak megbízást. A vádirat szerint őket nem tudták azonosítani, hiszen csak G. Nándor ismerte őket, aki viszont tudni sem akar róluk. G. ifjúsági világbajnok és Világkupa-győztes birkózó volt fénykorában.

A főügyészség szerint a bérgyilkosok háromszor is elindultak gyilkolni, ám végül nem végezték el a munkájukat. Eközben az ügyben szintén együttműködő gyanúsítottként szereplő Slobodan S. (25), Sz. Zoltán (38) és K. János (42) vallani kezdett. Őket is kivették az ügyből. Lapinformációk szerint Slobodan S. a hírhedt, néhai Arkan kapitánynak dolgozott Szerbiában. Most kommandósok őrzik, és folyamatosan golyóálló mellényt visel.

A vádiratban szereplő R. László és Cs. Zsigmond (41), a Conti Car volt vezetői, F. Attila(47), az Energol Rt. egykori igazgatója vádlottak az Energol-perben, ami holnap folytatódik. A vádirat érdekessége, hogy Cs. Zsigmond bűnösségét egyebek mellett saját vallomásával támasztja alá a főügyészség. Ügyvédje szerint azonban nem tett vallomást, és három együttműködő gyanúsított sem vallott rá. Slobodan S. vallomását pedig megcáfolták a telefonhívás-listák.

Visszaköszön a múlt

A móri mészárlás vádirata köszön vissza a fegyvercsempészési ügyben. Abban a vádiratban szerepel, hogy Hajdú László ismeretlen időpontban ismeretlen orosz fegyverkereskedőtől szerezte be azokat a fegyvereket, amelyekkel egy ismeretlen elkövette a mészárlást. A mostani szlovák bérgyilkosokról egyetlen konkrét adat sem szerepel a nyomozati iratokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!