Hírek

2005.03.11. 07:23

Szieben László nehéz nap előtt áll

A Magyar Labdarúgó Liga elnöke dr. Szieben László – egyben a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga elnöke is – bizalmi szavazást kért a tagságtól.

Lázár Lajos

Ma a ligában taggyülés, az MHLL-ben közgyűlés lesz, és szavaznak arról, hogy maradjon-e a posztján az elnök, vagy sem. Szieben László megbízatása a liga élén 2008 nyaráig szól. Előbb az MHLL közgyűlésére kerül sor, és kétharmados többség szükséges személyi kérdésekben. A szavazásra a 16 NB I-es és a 14 NB I B-s klub képviselője jogosult. Ha húszan nemet mondanak, akkor az elnöknek fel kell állnia. Természetesen a küldöttek meg is erősíthetik pozíciójában az elnököt, mint ahogy tették ezt korábban nem egy alkalommal. A közgyűlést követi a liga taggyűlése, ahol várhatóan új tagokat választanak a leköszönők helyére a tanácsba.
A Reggel információja szerint szoros szavazás várható. Szieben László, ha nem kap bizalmat az MHLL-ben, akkor az MLL elnöki posztjáról is távozik. Ez azonban nem jelentené azt, hogy megválna a ligától. Elképzelhető, hogy ismét ügyvezető igazgató lesz, mint ahogy Demján Sándor elnöksége alatt volt, és a klubok keresnek egy társadalmi elnököt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!