Hírek

2005.03.04. 00:00

Ma jár le az előzetes letartóztatás

Szemán L.

Ma jár le az előzetes letartóztatása R. Lászlónak, F. Attilának és Cs. Zsigmondnak, a legújabb maffiaügy vádlottainak. Megírtuk: bűnszervezetben elkövetett fegyvercsempészettel, főfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel, valamint emberölés előkészületével vádolják őket. A pisztolyokat és a géppisztolyokat Szerbiából hozatták be.

Ügyvédeik tegnap lapzártáig nem kaptak értesítést az előzetes meghosszabbításáról szóló tárgyalásról, így még az is lehet, hogy pénteken szabadulnak. Ugyanis valamennyiüknek meg kell jelenniük vádlottként ma reggel a Fővárosi Bíróságon, a legnagyobb olajosügy, az Energol-per újrakezdett tárgyalásán. Az előzetes meghosszabbításáról pedig Kecskeméten, a Bács-Kiskun megyei Bíróságon döntenek. A helyzetet csak bonyolítja, hogy Cs. Zsigmond hétfőn óvadékkérelmet nyújtott be, amiről távollétében nem lehet dönteni. Ráadásul R. László ügyvédje hibát is vélt felfedezni a büntetőeljárásban. R. előtt múlt héten csütörtökön ismertették a nyomozati iratokat. A mobiltelefonszolgáltatók telefonhívás-listái azonban csak pénteken készültek el, így ezeket nem tárták elé. A Bács-Kiskun megyei főügyész így emelt vádat ellene. Az igazságszolgáltatás szokatlan gyorsasága továbbra is szembetűnő. Vádat a nyomozás befejezése után három nappal emeltek, a bíróság pedig a tervek szerint már áprilisban tárgyalja is az ügyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!