Hírek

2005.03.02. 07:18

Álláshalmozóból állásnélküli

BAMA

Két éve még álláshalmozónak számított, hiszen egyidejűleg három csapat edzéseit vezette. Mára munka nélkül maradt Kenyeres József, aki március 2-án ünnepli 50. születésnapját.
– Azért erre nem gondoltam, hogy ilyen rövid idő alatt enynyire üresjáratba kerülök – summázott az ünnepelt. – 2003 nyaráig hiába szerepelt a Postás-Matáv női együttese az NB I/B élvonalában, pénzhiány miatt visszaamatőrösítették. Tavaly pedig a Vasas NB
I-es női gárdájánál szűnt meg Köstner Vilmos mellett a másodedzőségem, hogy azután szinte párhuzamosan a Honvéd NB I/B-ben szereplő férfi csapata is elköszönjön tőlem. Mindkét utóbbi helyen tartoznak nekem, amiből aligha látok akár egy forintot is.
– 1983-ban Amszterdamban úgy lőtt olimpiai kvalifikációt érő gólt a németek ellen (12-12), hogy törött csuklójáról a meccs előtt vette le a gipszet.
– Érzésem szerint az az együttes mindenre képes lehetett volna Los Angelesben, ám ezt a lehetőséget elvette tőlünk a politika. Sajnos az 1986-os vb-döntő nem az én meccsem volt.
– Változatos életút, sikerek és kudarcok után milyen reményei vannak a hatodik X küszöbén?
– 2004 nyarán megállapodtam a dabasiakkal, hogy én leszek a férfi NB II-es csapat edzője, de új vezetés jött, s nem engem akartak. Továbbra is abban bízom, hogy Dabason révbe érek. Hónapok óta tárgyalunk egy komoly női utánpótlásrendszer felépítéséről, amelyért én felelnék. Az érdemi döntés egyelőre késik. Ami viszont biztos: március 23-tól a spanyolországi Granollersben a 45 év felettiek Európa-bajnokságán induló magyar válogatottba engem is meghívtak.  n Jocha Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!