Hírek

2005.02.16. 06:52

Milliók a kezdőcsapatnak

BAMA

Dunaújvárosban mostanság két filmet is gyakran idéznek, ám egyiket sem örömmel. A női kézilabdásoknál már annyi a sérült, hogy lassan a csarnok lesz a „Kórház a város szélén”. Kulcsár Anita tragikus halálát lehetetlen megemészteni. Sok a sérült, ráadásul a napokban Pálinger Katalin sokkolta a helyieket, mert bejelentette, hogy a szezon végén távozik. Így egyre gyülekeznek a „baljós árnyak” a csapat körül. A kapus mellett több játékosnak lejár a szerződése, mások befejezik pályafutásukat, s akad, aki babát szeretne.

A bajnokság elején sokan csak azt tartották kérdésesnek, hány pontot veszítenek az újvárosiak, most viszont többen már a címvédésben sem hisznek. Persze korai leírni az együttest, hiszen éppen hétvégén bizonyították a hölgyek, hogy képesek talpra állni a legnagyobb bajban is. Az Ikast elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés záró perceiben ötgólos hátrányt egyenlített ki a társaság, pedig nem sokkal korábban megsérült a csapatkapitány, Bohus Bea is.

Az viszont reményt adhat a bajban, hogy a két főszponzor kitart a csapat mellett, s ebből majd 300 milliós bevétellel számolhat a klub. Így, ha nehezen is, de pótolhatják a távozókat. Úgy tudjuk, a Dunaferrnél a napokban rendezték a játékosok felé fennálló tartozásokat.

Három év után hazajönnek Dániából a légiósok

Dániában a legjobban fizetett női kézilabdás, a Slagelse szerb átlövője, Bojana Petrovics, aki havonta bruttó százezer koronát (3,2 milliót) keres. A légiós magyarok a 70–90 ezres kategóriába tartoznak. Tudni kell, hogy a kimagaslóan jó fizetésű külföldiek (60 ezer fölött) a „Tudóstörvény” értelmében 22–25 százalék adót fizetnek, míg a helyiek 50-et. Három év után viszont visszamenőleg is ki kell fizetni a különbözetet. Nem véletlen, hogy a harmadik év után rendre hazatérnek a magyarok. A dán játékosok fizetése bruttó 40–95 ezer korona között mozog. Mellette viszont mindenki dolgozik vagy iskolába jár. Még az egyik legnagyobb dán sztár, Heidi Astrup is bejárt a főszponzor irodájába napi néhány órára.

Csúcskeresők

Újvárosban a kezdőcsapat tagjai legalább egymillió forintot keresnek havonta. A becsült adatok mutatják, hogy a kapus elsősorban nem a pénz miatt szerződik Dániába.

Pálinger Katalin 2,9–3,0 millió

Radulovics Bojana 2,9–3,0 millió

Ferling Bernadett 1,8–2,0 millió

Pigniczki Krisztina 1,8–2,0 millió

Kindl Gabriella 1,2 millió

Nagy Ivett 1,2 millió

Bohus Bea 0,75–1,0 millió

Németh Helga 0,75–1,0 millió

Lovász Zsuzsa 0,75–1,0 millió

Pálffy Zsuzsa 0,75–1,0 millió

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!