Hírek

2005.02.10. 07:02

Fokozottabban ügyelnek majd a verőcei polgárőrök

Lázin M. A.

A verőcei polgárőrök a korábbinál fokozottabb figyelmet fordítanak a település közbiztonságára. Az elmúlt napokban előfordult,  hogy egy időben két járőrkocsijuk volt terepen.

Megtudtuk, elsősorban a pályaudvart, illetve annak közvetlen környékét figyelik, mivel itt már többször fordult elő támadás. A bűnözők jellemzően az éjjeli vonatokkal hazatérőket fenyegetik, így elsősorban ebben az időszakban járőröznek.

A helyi biztonsági szolgálat természetesen szorosan együttműködik a rendőrséggel. Legutóbbi útjuk során több lezáratlan redőnyű üzletet találtak. Minden esetben figyelmeztették a tulajdonosokat a betörőket csábító hanyagságra.

A polgárőrök munkáját támogatja az önkormányzat is, ám a szűkös anyagi lehetőségek miatt még sok a felszerelésbeli hiányosság. Épp ezért minden adományt örömmel fogadnak. Leginkább a mindennapi felszerelési tárgyakra, lámpákra, esőálló ruhákra és a gépkocsik üzemeltetéséhez pénzbeli támogatásra lenne szükségük. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!