Hírek

2005.02.11. 00:00

Egy hét múlva ítélik el Simon agyonverőit

Szemán L.

[caption id="" align="alignleft" width="263"] A vádlottak és védőik részben felmentésben, részben enyhébb ítéletben reménykednek, mint amit első fokon kaptak
[/caption]Jövő hét csütörtökön hirdet jogerős ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla Simon Tibor agyonverésének ügyében. Tegnap a másodrendű vádlott, Országh Roland új védője, dr. Szilágyi István mondta el védőbeszédét.

A szegedi ügyvéd új, immár harmadik igazságügyi orvos szakértői véleményt készíttetett. A kecskeméti szakértő megállapította, hogy 2002 áprilisában úgy nem történhetett a volt labdarúgó agyonverése, ahogy azt a kirendelt szakértő megállapította. Simon Tibor fejét ugyanis több irányból érték erőbehatások, így nem egy rúgást kaphatott, hanem többet.

A védő vitatta a vádlottak szándékegységét is, szerinte tettük nem volt összehangolt és nem akarták a sértett halálát, így az emberölés vádja nem áll meg. Az ügyvéd idézte a Simont megműtő sebészt is, aki a történtek után két és fél órával próbálta megmenteni a sportember életét. A sebész szerint mindössze 15 százalék esély volt a túlélésre, mivel oxigén- és vérhiányos állapotban került be a műtőbe. Az ügyvéd szerint Simon életben marad, ha egy órán belül elkezdhették volna a műtétet, és a mentők orvossal érkeznek a helyszínre.

Első fokon a vádlottak közül Galambos János 12, Országh Roland és Hegyesi János 10-10, Hajnal Attila 8 évet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!