Hírek

2005.02.15. 00:00

Budapesten tart előadást a német főváros főépítésze

Izing Antal

Kétezer meghívót küldött ki a Millenniumi Intézet Berlin főépítészének csütörtök esti előadására – mondta a Reggelnek Rubovszky Rita igazgató. A politika, az építészszakma kép-viselőit  hívták meg. Dr. Hans Stimmann (64) munkássága Berlin újraegyesítésének időszakában játszott jelentős szerepet. Műegyetemen tartott előadásában kiemelt helyen foglalkozik Berlin történetével és azzal, hogyan lakhatják be városukat a berliniek a kultúra segítségével.
Információink szerint Budapest vezetése hivatalosan nem találkozik a berlini főépítésszel. Berlin az iskolapéldája annak, hogy egymásnak feszülő kultúrák hogyan tudnak egymás mellett jól élni. A német fővárosban „Soho-szerű” művészeti negyed épül. A világcégek úgy települtek be, hogy meghagyták a város hangulatát. Az NDK-hoz tartozó városrész nem vált ázsiai módon „vadkapitalistává”, és sikeresen építették újjá a szocialista lakótelepeket.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!