Hírek

2005.02.02. 00:00

Autója még nincs, csak nagy tartozása

Nagy E. D.

Rózsa Ferencné (46) saját cége nevében vásárolt részletre egy kisteherautót szeptemberben egy szentendrei márkakereskedőtől. A szerződés létrejött, a dokumentumok tanúsága szerint az első részletet be is fizette, ám a kocsihoz nem jutott hozzá. Azt mondja, a kereskedő nem tudta átadni neki. Közben a hitelt folyósító bank sorra küldte a havonta befizetendő összegekről a csekket. Rózsa Ferencné pontosan fizetetett.

A K&H Pannonlízingtől azonban kapott egy levelet, hogy a kölcsönszerződést azonnali hatállyal felbontják és haladéktalanul fizesse meg tartozását.

Rajta kívül még tizenhárman járnak hasonló cipőben. Rózsa Ferencné lapunknak azt mondta: már a rendőrségen is feljelentést tett az ügyben, mert nem tud hozzájutni az autójához.

A Reggel megkereste az eladót, a felszámolás alatt álló Cit-Car Kft. ügyvezető igazgatóját. Földi László azt mondta: a kocsit azért nem tudták odaadni Rózsa Ferencnének, mert az anyacég időközben felbontotta vállalkozásával a szerződést. Így ő nem jogosult a kocsi kiadására. Földi azt mondja: csak egy megoldás létezik.

Az, ha a cég és az ügyfél között felbontják a szerződést és átvállalják a részletek fizetését. Ez azt jelenti, ha a vevő mégis ragaszkodik a kocsihoz, azt kénytelen más márkakereskedőtől megvenni. Az érintett tizennégy vevő többségével sikerült így megegyezni. Egy másik kereskedőn keresztül közülük már többen át is vehették autójukat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!