Hírek

2005.01.07. 00:00

Nehéz idők Romániában

T. A.

Elvszerűbb magatartás lett volna, ha ellenzékiségbe vonulva, a törvényekről aszerint szavaz az RMDSZ, hogy megfelelnek-e saját programjának – írja az Erdélyi Riport. A szerző szerint azonban
a Romániai Magyar Demokrata Szövetség nem tehetett másként. Hiszen ha nem lép be a kormányba, politikai válság törhetett volna ki. Ám nincs könynyű helyzetben az új bukaresti kabinet – fejtegeti a cikkíró –, mert a 2007. évi uniós csatlakozásig az előző kormánypárt által kialkudott feltételeket kell az országnak teljesítenie.
Közben az is kiderült, hogy Traian Basescu pártolja az előrehozott választások gondolatát. A román államfő azzal érvelt, hogy a Tariceanu vezette kormánykoalícióban helyet foglal a szerinte „erkölcstelen” és köpönyegforgató Román Humanista Párt is. Basescu elismerte, hogy a kormányalakítás időszakában nem lehetett kihagyni a humanistákat, mert az alkotmányos kötelesség értelmében mindent el kellett követni egy kormánytöbbség létrehozataláért.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!