Hírek

2005.01.20. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Segítség
A vezetékek állapota miatt két társasházban szünetel a gázszolgáltatás. Nagy Gábor Tamás polgármester tegnap átadta az épületek képviselőinek a felújítási támogatást. (kg)

II. kerület Kitüntetett
A magyar kultúra napja alkalmából Németh László-díjat kapott Hajós Anikó, a kerületi Ady Endre Fővárosi Gyakorlókollégium igazgatóhelyettese. (kg)

III. kerület Hátrányos helyzetben
A kerületi fogyatékos embereknek nyújt segítséget a támogató szolgálat. Munkatársaik elkísérik és segítik a rászorultakat ügyeik intézésében, felügyeletet vállalnak és információkat adnak. (kg)

IV. kerület ADÓZÁS
Módosították a helyi építmény- és telekadó-rendeletet. Építmény után négyzetméterenként 940 forintot, magángarázs után 340 forintot, teremgarázs után 170 forintot, telek után 209 forintot kell fizetni egy évre. (nvzs)

V. kerület Fejlesztési terv
Belváros-Lipótváros 2007–2013 között megvalósítandó elképzelései között szerepel a vonzó városkép kialakítása, az elvándorlás megakadályozása és az átmenő forgalom hatásainak csökkentése. A tervezet megvitatására a jövő hétre lakossági fórumot szerveznek. (ned)

VI. kerület Hasonló feladatok
Testvérvárosi együttműködésről dönt ma a képviselő-testület. A kerület polgármesterét decemberben kereste fel az olaszországi Lecce egyik képviselője azzal, hogy a két város világörökségi és műemlékvédelmi feladatai hasonlóak, ezért fogjanak össze. (ned)

VII. kerület Fogadóóra
Erzsébetváros országgyűlési képviselője, Filló Pál várja ma az érdeklődőket délután 17 és 19 óra között az István utca 29. szám alatti irodájában. (ned)

VIII. kerület KÖZBESZERZÉS
A mai képviselő-testületi ülésen hirdetik ki a könyvvizsgálói tevékenység ellátására kiírt közbeszerzési eljárás eredményét. (dná)

IX. kerület
ElŐADÓ-MŰVÉSZET
A Szivárvány Színiiskola felvételt hirdet 6–20 éves fiatalok számára. Jelentkezni e-mailben a [email protected] címen, személyesen a Ferencvárosi Művelődési Központban lehet. (dná)

X. kerület ARCOK ÉS TÁJAK
A Karib-tengert, környezetét és népeit mutatja be Molnár Tamás fotókiállítása a Kőbányai Szabadidő Központban. A tárlat január 29-ig látogatható. (dná)

XI. kerület A föld alatti város
A Millennium Intézet és a Mindentudás Egyetemének szervezésében Sali Emil okleveles mérnök tart előadást a föld alatti vezetékrendszerek működéséről. A bemutató 18 órakor kezdődik a budapesti műszaki egyetemen. (tt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!