Hírek

2005.01.06. 00:00

Gyulay Zoltán

BAMA

Feltűnést keltő tudósítások járták be a világsajtót. A Reggel is megírta, hogy a szépségsebészet új területeket fedezett föl. Mostantól nem lehetetlenség, hogy a nők legintimebb testrészét is átigazítsák. A nők nagy többsége ugyanis – így a szakemberek – nem elégedett a teremtéssel, nem tartja szépnek azt, ami férfiszem számára vonzó és kívánatos. Legyen ott is minden kicsattanóan gyönyörű. És művi.
Elképzelem a testátalakító orvost, ahogy filctollával – mint egy szabászkrétával – fölvázolja az új vonalakat, itt egy kicsit elveszünk belőle, ott hozzátoldunk, kicsit szűkítünk. Arcnál, kebelnél, tompornál így készül a nagy mű, igen, nem lehet hát másként esetünkben sem.
Kétarcú világot látok. A szépre, a tökéletesre, a már-már egyenarcra -testre való törekvést, ezt a magamutogató álvilágot az egyik oldalon. És egy ennek fényében egyre inkább hitelét vesztő, képmutató és álságos másikat. Mert óhatatlanul is eszembe jutnak a világsajtó másképpen megdöbbentő, másfajta tudósításai. Törzsi és vallási szokásoknak megfelelően, a tiltás és a tiltakozás ellenére a mai napig süldőlányok százezreit csonkolják. Igaz, nem steril szikével, hanem gyakran halálos fertőzést okozó pattintott kővel.
Több ezer eurót is hajlandók sokan a hiúság vásárán áldozni. Miközben szakemberek figyelmeztetnek: a beavatkozással csökkenhet a gyönyörérzet. Ez az afrikai beavatkozások lényege is. Van hát akkor különbség?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!