Hírek

2005.01.27. 00:00

Egyhetes kórházigazgató

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium vezetése felmentette tisztségéből Magyari László címzetes államtitkárt. Ő volt az, aki múlt héten kinevezte a MÁV Kórház élére Nagy Péter Pált. Nagy azt megelőzően a János kórház igazgatója volt, amelyet több száz milliós csődbe vezetett.

Zsidai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="301"] A több száz milliós hiányért személyes felelősség terheli a kórház leváltott igazgatóját, Nagy Péter Pált
[/caption]Nagy Péter Pált múlt héten a főváros egészségügyi bizottsága a legsúlyosabb fegyelmivel, elbocsátással sújtotta. Kiderült ugyanis, személyes felelősség terheli a hiányért. A határozatot nem tudták érvényesíteni, mivel a fegyelmi vizsgálat előtt engedték közös megegyezéssel távozni. A János kórházban jelenleg is tart a revizori vizsgálat. Ennek eredményétől függően kéri majd fel a bizottság a főpolgármestert, hogy kezdeményezzen büntetőfeljelentést a volt igazgató ellen. Információink szerint a címzetes államtitkár elbocsátásának oka Nagy Péter Pál kinevezése volt.
A Reggel azt is megtudta, a minisztérium már visszavonta Nagy kinevezését. A MÁV Kórházat ismét az a Tallósy Imre vezeti, akinek székébe Nagyot ültették. Tallósy posztjára pályázatot ír ki a minisztérium.
Az egészségügyi bizottság a János kórházat éppen ötszázmillióval akarja segíteni. A pénzügyi bizottság azonban tegnap nem tartotta jó ötletnek, hogy a decemberi 330 milliós támogatás után ezt is odaadják még a költségvetés elfogadása előtt.
A képviselők további tájékoztatásukig felfüggesztették az erről szóló napirendi pont tárgyalását. Főként azért, mert nem látják, honnan lesz félmilliárd forint erre az egy kórházra.

Szétszakadt a konyha, lerobbantak a kazánok

A János Kórháznak nemcsak gazdasági helyzete szomorú, hanem műszaki állapota is. Csak az elmúlt két hónapban több tíz milliós kár keletkezett. Szétszakadt a konyha, több vízcsőtörés történt, kazánok mondták fel a szolgálatot. Ezekről László Gábor önkormányzati csődbiztos számolt be a pénzügyi bizottságnak. Nagy Péter Pál vezetése idején ugyanis fontos karbantartási munkálatok maradtak el. Előfordult,

hogy a gyerekosztályon hajnalban csőtörés miatt nem volt víz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!