Hírek

2004.12.24. 00:00

Viki új szívvel térhet haza az új házba

Izing Antal

A Városmajor utcai Ér- és Szívsebészeti Klinikán dolgozó Bodor Elek szívsebészprofesszor végezné a szívátültetést, ha Csankó Viktória állapota ezt megengedné.

– A sebészeti beavatkozásról dönteni még egy mandulaműtétnél is a sebész felelőssége. Szívátültetésnél ez hatványozódik – magyarázta Karlócai Kristóf, a Transzplantációs Várólista Bizottság vezetője. Vikire az Országos Kardiológiai Intézet intenzív osztályán vigyáznak a Haller utcában. Életműködéseit továbbra is gépek támogatják. Állapota tegnapi híradásunkhoz képest nem változott. Szekszárdi orvosa naponta érdeklődik bátai betegéről. 

 – Nem engedem elveszni a reményt – mondta szűkszavúan Józan-Jilling Mihály. Megírtuk: ez az orvos négy- millió forint körüli összeget gyűjtött össze, hogy egy gyakorlatilag hajléktalanná lett betegének olyan házat vehessen, amelybe haza lehet menni meggyógyulni. Házat akkor vesznek, amikor Viki hazaér.

A Kemény-fiúk adománya

– Nagyon egyszerű ez – mondta Kemény Dénes a Reggelnek. – Hozott a csapat egy döntést. A szlovákok ellen 12-6 arányban megnyert mérkőzésért járó jutalmat a húszéves Csankó Viktóriának adjuk, és azt kívánjuk, hogy gyógyuljon meg. Józan-Jilling Mihály főorvos elmondta, hogy festőművészek képeket, zenészek pedig a fellépésüket ajánlották fel Viktória gyógyulásáért, amely azonban nem pénzkérdés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!