Hírek

2004.12.18. 07:05

Újabb négy Kemény-év

Malonyai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="282"] Kemény Dénes már két olimpiai döntő után is boldogan fűrdőzhetett játéákosaival. A kapitány marad 2008-ig.
[/caption]Aláírták a szerződést, hosszas titkolózás után bejelentették: Kemény Dénes marad a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Kemény már korábban megállapodott Martin György szövetségi elnökkel, a szentesítésre azért vártak eddig, mert hiányzott még egy úgymond, „külső támogató”. A hiány még most is él, de a felek szerint további halogatásnak nem lehet helye.

Kemény Dénesnek nem lesz könnyű dolga, hiszen eddig még egyetlen egy csapatnak sem sikerült háromszor egymás után olimpiai címet szereznie. A régi-új kapitány ezzel együtt magabiztos: – Tudom mi vár rám, tudom mi lesz jó, s mi rossz. Azaz nem is rossz, inkább izgalmas. Fiatal vagyok még nyugdíjasnak, ezért nem fogadtam el az amerikaiak ajánlatát, amely biztos állás és nagy pénz. Egyelőre nem akarok a bankszámlámért dolgozni, a szakma izgat, és az érzelmeim vezérelnek. Nagyon összenőttünk  a játékosokkal az elmúlt nyolc évben, és az is nagyon jó, hogy szeretnek bennünket a drukkerek.

Magától értetődik, hogy Kemény Dénes mielőtt újabb négy évre elvállalta volna a szövetségi kapitányi tisztet, beszélt a játékosaival, akiknek enyhén szólva sem volt kifogásuk a folytatásról. – Igazi csapat vagyunk, a parton is – foglalta össze a lényeget Kemény, aki legközelebb a december 22-ei gálán meccsel a válogatottal, a hagyományos évzárón Szlovákia lesz a magyarok ellenfele a Komjádi-uszodában. 

Kilenc diadal nyolc hosszú esztendő alatt

Kemény Dénes 1954. június 14-én született, játszott itthon a BVSC-ben, a Bp. Spartacusban, Tatabányán, és az FTC-ben, külföldön pedig az ausztrál Victoria State és a Como csapatában. Vezetőként comói edzősége után, 1996 decemberében lett a pólóválogatott szövetségi kapitánya.

Vezérletével kilenc nagy tornán nyert Magyarország:

1997: Sevilla (Európa-bajnokság)

1999: Firenze (Európa-bajnokság), Sydney (Világkupa)

2000: Sydney (olimpia), Zágráb (Európai Nemzetek Ligája) 2003: Barcelona (világbajnokság), New York (Világliga)

2004: Los Angeles (Világliga), Athén (olimpia).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!