Hírek

2004.12.22. 00:00

Töltse le büntetését jó társaságban

szabó palócz attila

LAPUNKBAN is megírtuk, hogy öt év és nyolc hónapos börtönbüntetésre ítélték azt a fiatal lányt, aki lefejezte saját gyermekét.
A húszéves lány titkolta terhességét. Első hallásra az öt esztendő számomra nagyon kevésnek tűnik.
A LÁNY huszonöt lesz, mire szabadul. Fiatal, előtte az élet. Úgy kezdhet tehát új életet, mintha semmi sem történt volna. Nem vagyok persze a szabadult raboknak a társadalomba való visszailleszkedését segítő programok ellensége. Még véletlenül sem. Úgy gondolom, megúszta, még örülhet is.
MELLÉKBÜNTETÉSKÉNT azonban nem a közügyektől tiltanám el további nyolc évre. Inkább minden ilyen bűncselekményért bebörtönzött leányanya mellé odacsuknék egy-egy aktivistát az abortuszellenes mozgalmakból. Vitassák meg a problémáikat.
A KÉT KÉRDÉS ugyanis szorosan összefügg. Amíg ugyanis egyfelől valaki bűncselekményt követ el, a másik ugyanakkor egy kényszerpályára kívánja állítani őt. Hogy az ilyen tragédiák a továbbiakban végképp elkerülhetők legyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!