Hírek

2004.12.08. 06:53

Sávolt Attila nem hadakozik tovább

Bedobta a törülközőt a Taróczy Balázs utáni korszak legeredményebb magyar férfi teniszezője.

Árvay Sándor

[caption id="" align="alignleft" width="179"] Sávolt Attila 2002-ben a világranglistán a legjobb ötven versenyző közelébe került
[/caption]A 28 éves Sávolt Attila nem hadakozik tovább a vissza-visszatérő betegségével, visszavonul a profi versenyzéstől.
– Nehéz volt a test döntését elfogadnom, de úgy érzem, az egészségem mindennél fontosabb – fogalmazott a közel második esztendeje sérülésekkel és betegségekkel bajlódó Davis Kupa éljátékos, aki krónikus izületi gyulladása miatt alig-alig versenyzett az utóbbi időszakban.
– Álmaim beteljesüléséhez értem 2002-ben, hiszen ott voltam a legjobb ötven közelében, mind a négy Grand Slam versenyen saját jogon főtáblás lehettem, a Roland Garroson a legjobb 32 közé jutottam. Sávolt most úgy döntött, nem ostromolja tovább az egymillió dolláros bevételi határt, nem hadakozik tovább a mindennapos életét is nehezítő fájdalmakkal.
– Mostantól másképp szerveződik az életem. Februárra babát várunk, ami pedig engem illet, előtérbe kerül a tanulás. A Testnevelési Egyetemen be akarom fejezni a megkezdett sportmenedzseri tanulmányaimat, Olaszországban és Amerikában pedig az edzői vizsgákat akarom letenni.

Mennyit ér a magyar tenisz a nagyvilágban?

A régiek közül Kehrling Béla, Asbóth József és Gulyás István, az 1968 óta íródó profi világ harcosai közül Taróczy Balázs, Noszály Sándor és Sávolt Attila jutott a férfi tenisz világranglista legjobb száz versenyzője közé.

A modern sport dollárvadászatán a verseny pénzdíjának (a viadal rangjának) függvénye, ki mennyit keres – annak idején, még 1995-ben egy Challenger megméretésen 520 dollárt ért Sávoltnak első profi meccsnyerése. Egy versenyen legtöbbet 2003-ban keresett, amikor a párizsi Roland Garros Grand Slam-torna harmadik fordulójába jutva 40 820 dollárral jutalmazták teljesítményét. E díjakból fizeti a versenyző az utazást, étkezést, az edzőt, sokszor a szállást is. Sávolt hivatalos búcsúztatására egyébként március elején a Monaco elleni Davis Kupa-találkozón kerül sor.

Harminchárom Davis Kupa-mérkőzésen szerepelt

Született: 1976. február 5.

Teniszkarrier: profi 1995 óta, Top-200 játékos 1996–2004 között, Challenger tornagyőzelmek, 33 Davis Kupa-mérkőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!