Hírek

2004.12.16. 00:00

Régi idők sétája a kisgyerekekkel

Balaton Balázs

Filmhíradók kockái jutottak eszembe, amikor meghallottam Steiner Pál mai programját. Az V. kerület első embere délután általános iskolás gyerekekkel sétál át az Erzsébet térről a Bazilikánál lévő fenyőig. Betlehemes szekeret követnek majd, forró csokival és sült gesztenyével vendégelik meg a lurkókat. Akik természetesen megoszthatják kerületi problémáikat a nagy emberrel.

Kovács elvtárs, a tanácselnök is hasonlóképpen tett, persze a betlehemes szekér akkoriban nem volt divat. Megjelent akkor is, megjelenik majd holnap is a protokollkép: mosoly a kamerába, megsimogatjuk gyorsan a kicsik buksiját, meghallgatjuk világmegváltó gondjaikat – amit persze majd megoldunk, ígéri az első ember. Hasonló ez a kép R. elvtárs elhíresült fotójához, amikor a búzatábla közepén álldogált vagy amikor az út-törőknek mesélt a jobb jövőről.

Változik a világ. Ma már van Betlehem, meg vörös csillag nélküli karácsonyfa. Csak az nem változik, hogy a politikusok mindig is a gyerekeket használták fel saját céljaik eléréséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!