Hírek

2004.12.09. 06:45

Pénzcsökkentés a Fradinál

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="259"] A kispesti Vént szerelni igyekvő Zováth János úgy döntött, nem megy bele járandóságainak átütemezésébe. A középpályás állítólag a Vasashoz tart.
[/caption]Pattanásig feszült a húr a Ferencvárosnál. A Reggel információja szerint a klub anyagi helyzete arra késztette a vezetést, hogy néhány játékos alapbérét csökkentse. Természetesen erre csak akkor kerülhet sor, ha az érintettek elfogadják a változtatást. Ha a klub egyoldalúan módosít, akkor az szerződésszegésnek minősül. A Ferencváros vezetése azt is szeretné elérni, hogy átütemezhesse a prémium kifizetését, amellyel valamennyi labdarúgójának tartozik még.
Az átlagosnál magasabb alapbérű játékosok még akkor szerződtek a zöld-fehérekhez, amikor a többségi tulajdonos Várszegi Gábor volt. A „jól keresők” közé sorolható Kiss György, Zováth János, Marek Penksa, Sowunmi Thomas, Szkukalek Igor valamint Leandro. A felsoroltak közül Kiss György és Zováth János egyik ajánlatot sem fogadta el. Fontolgatták, hogy a Magyar Labdarúgó Ligához fordulnak jogorvoslatért, de ettől egyelőre elálltak. Viszont nyílt titok, hogy ha a klub vezetői nem rendezik a tartozást, akkor Kiss és Zováth is javasolja a békés elválást. Mindkettőjüket szívesen látná a Vasas. Érthető, hiszen a piros-kékek jelenlegi szakvezetője, Egervári Sándor korábban a Dunaferrben az edzőjük volt.
A többiek még bíznak abban, hogy nem csökken a fizetésük, és ha így lesz, akkor beleegyeznek a prémium kifizetésének átütemezéséhez. Sowunmi, Szku-kalek, Penksa és Leandro is maradna az Üllői úton, mert nem biztos, hogy más csapatnál is kereshetnének annyit, mint a Fradinál. Várhatóan ma ülnek le tárgyalni a vezetők és az érintett labdarúgók.

Továbbjutott a Fradi

A Magyar Kupa nyolcaddön-tőjében a Ferencváros Pécsett 1-0-s félidő után 3-1-re győzött a PMFC ellen. A gólokat Rósa (2), Penksa, illetve Sipos szerezte. E találkozóval teljessé vált a Magyar Kupa negyeddöntőjének mezőnye. A győztes csatlakozott a Bodajkhoz, a BKV Előréhez, a Kazincbarcikához, a Kaposvárhoz, a Fehérvárhoz, a Honvédhoz és a Sopronhoz. A következő forduló sorsolását pénteken 11 óra 45 perces kezdettel rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!