Hírek

2004.12.09. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Békéscsaba Számítógépek
Kétszáztízmillió forintért vásárolt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár számítógépes modemeket. Olyan számítógépes rendszert kívánnak bevezetni a gyógyszertárakban, amelynek segítségével kapcsolatban lehetnek az Országos Egészségbiztosítási Pénztár taj-szám adatbázisával. (csr)

Eger Pályaválasztás
Az Eszterházy Károly Főiskola szervezésében tartottak regionális pályaválasztási fórumot szerdán. Dr. Bakos Károly, az Oktatási Minisztérium főtanácsosa elmondta: 2005. január elsejétől intézhetik felsőfokú intézményekbe való jelentkezésüket elektronikus úton. (ss)

Pécs Drágulás
Nyolc százalékkal drágul a helyi tömegközlekedés január 1-jétől, ha
a mai közgyűlésen megszavazzák az erre tett javaslatot.
Az elővételi jegy így 130 forintba kerülne, a tanuló- és nyugdíjasbérletek 1145 forintért, az összvonalas havi bérletek 3545 forintért válthatók. (sza)

Győr Környezetvédelem
Környezetvédelmi együttműködési megállapodást írt alá Győr és Bécs városa. „A sok évszázados múltra visszatekintő hagyományokat folytatjuk, hiszen Győrnek mindig jelentős kapcsolatai voltak Bécs városával, mondta Balogh József  győri polgármester. (szpa)

Makó Roma Iroda
Az egyik roma képviselő magánlakásán működik a helyi cigány informatikai központ. A kisebbségi önkormányzat felbontotta az általa vezetett szervezettel kötött szerződést. A képviselő szerint működését nem zavarja, hogy az érdeklődőknek egy lakótelepi lakás ajtaján kell kopogniuk. (szpa)

Veszprém Diákszállók
A balatoni ifjúsági turizmus népszerűsítését tűzte ki céljául a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetségének balatoni régiója. Paór Anikó, a MISZSZ régióvezetője elmondta: Az országos szövetség száz tagja közül  húsz a Balaton-régióban található. (szpa)

Tatabánya Zsebesek
Az ünnepek idején a rendőrség fokozott ellenőrzést tart a piacokon, az üzleteknél és az autóbuszokon. A hatóság növeli járőreinek számát. Egyre nagyobb a forgalom ott, ahol vásárolni lehet. (szpa)

Szombathely Víz
Csőtöréshez hívták a Vasivíz Rt. szakembereit, a Rohonci utat ugyanis teljesen elárasztotta a víz. A problémát az okozta, hogy az egyik acélcsövet tönkretette a korrózió, emiatt kilyukadt.
A helyszínen egész nap dolgoztak a hibaelhárítók. (szpa)

Szolnok Pályázat
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közoktatási Közalapítvány kuratóriuma ülést tartott. Értékelte a 2004. évi pályázati tevékenységét. Nyolcvan-hétmillió-százhuszonegyezer forint állt rendelkezésére.
A meghívásos pedagógiai szakszolgálati pályázatokra
kilenc önkormányzat nyújtott be pályázatot,
és mindegyik kapott támogatást. (szpa)

Szekszárd Csatornázás
Szeleczki József, a polgármesteri hivatal műszaki irodájának vezetője közölte: a Szőlőhegy és a Kerékhegy utcában a közbeszerzési eljárás után indulhat meg az építkezés.
A pályázat kiírásáról döntött legutóbb a közgyűlés. (szpa)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!