Hírek

2004.12.17. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Zalaegerszeg VENDÉGEK
Május óta ismét „nyitva áll” az Aranykönyv a városba látogató neves személyiségek gondolatainak rögzítésére. Dr. Gyimesi Endre polgármester szerette volna feleleveníteni a hagyományt, hiszen ezzel meg lehet örökíteni a város fontos eseményeit, a látogatók leírhatják az itt töltött percek tapasztalatait. (szpa)

Balatonvilágos NINCS VEVŐ
Senki sem vásárolta meg a december 10-i határidőig a bala-tonvilágosi Club Aliga értékesítésére kiírt pályázat dokumentációját. A kiíró Kincstári Vagyoni Igazgatóságnál elmondták: három érdeklődő jelentkezett, ám végül egyikük sem tett ajánlatot. A második pályázat kiírásáról három héten belül születhet döntés. (szpa)

Szentes CSATORNÁZÁS
A terveknek megfelelően harminc kilométer gerincvezetéket fektettek le Szentesen a csatornaépítő cégek. Kisérben és a városközpontban háromszáz ingatlant csatlakoztattak a hálózatra az elmúlt hetekben. Az ivóvízvezeték hossza 217 kilométer Szentesen, erről a hálózatról harminckétezer lakost lát el a szolgáltató cég. (szpa)

Tatabánya TESTVÉRVÁROSOK
A megyeszékhely nem szűkölködik testvérvárosokban, hiszen jelenleg hat településsel áll ilyen összeköttetésben. A város külkapcsolati koncepcióját tárgyalta a képviselő-testület. Többen kifogásolták, hogy az utazások, vendégfogadások költségei elérhetik évente
a húszmillió forintot is. (szpa)

Győr UNIÓS PÉNZEK
Győr száznyolcmilliárd forintnyi fejlesztést tervez. Újra élet költözik a Frigyes-laktanyába, az autósok új utakon és hidakon járnak. A torlódások hamarosan megszűnnek, akár villamosra is szállhatnak az emberek. Ez a jövőkép rajzolódik ki azokból a tervekből, amelyeket európai uniós pénzből akar megvalósítani a győri önkormányzat 2007 és 2013 között. (szpa)

Szekszárd KÖLTSÉGVETÉS
Kevesebb állami pénz, több illeték. A bevételek szerkezete átrendeződik, a központi költségvetésből származó állami hozzájárulások és a személyi jövedelemadó bevételének együttes összege csökken. Az illetékbevétel és egyéb saját bevételek jelentősége felerősödik. Előzetesen ez állapítható meg biztonsággal a megye jövő évi költségvetéséről. (szpa)

Szombathely MEGYEZÁSZLÓ
A Szombathelyi Határőr Igazgatóságnak megyezászlót adományozott Markó Péter. A Vas Megyei Közgyűlés szeptemberi határozata értelmében adták át most az elismerést az uniós határok védelméért. Május óta gyorsabb a határátlépés, hiszen az átkelők többségénél bevezették az egymegállásos rendszert. (szpa)

Karcag BANKKÁRTYA
A Szent-annai Sámuel Mezőgazdasági Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium végzős diákjai bankkártyát kaptak ajándékba. A költségeket az iskola és az egyik bank állja. Az intézmény júniusig átvállalta a számlavezetés díját. Az ajándék nem kötelez semmire. (de)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!