Hírek

2004.12.31. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Épülhet a ház
A Logodi utcában új társasház épülhet. Az új épület igazodik majd a környezethez, s mivel a helyi építési előírásokat a tervezés során betartották, az önkormányzat építési irodája megadta az építési engedélyt. (vs)

II. kerület VÁROSKÖZPONT
Nagyszabású tervet készít az önkormányzat Pest-hidegkút új városközpontjának kialakítására. A jelenleg erősen lepusztult rész megújul, szolgáltatóközpontot, postát, ABC-t építenek. A beruházásba magántőkét is bevonnak. (vcs)

III. kerület SZÜNET
Zárva tart az okmányiroda december utolsó napján. Az útlevél- és parkolásiengedély-ügyintézés szünetel, de az ügyfélszolgálati iroda ügyeletet tart. (nvzs)

IV. kerület Adomány
Támogatói megállapodást írt alá a Prevenció Orvosi Kft. ügyvezetője az Egészséges Újpestért Alapítvánnyal. Ennek keretében a gazdasági társaság háromszázezer forintot adományozott a szervezetnek a gyermekgyógyúszás és az ambulancia fenntartására. (fm)

V. kerület Ételosztás
Az Erzsébet téren Belváros-Lipótváros önkormányzatának jóvoltából a hajléktalanok és rászorulók ma délben meleg ebédet kapnak. (ka)

VI. kerület FELÚJÍTÁSOK
Folytatódik a Szív utcai iskola felújításának második üteme, a Bajza utcai iskola korszerűsítése. A Szinyei utca és
a Benczúr-kert zöldfelület-felújításához az önkormányzat az államtól pályázati úton akar pénzt szerezni. (rv)

VII. kerület Költözik az újság
Új épületbe költözik az Erzsébetváros című újság szerkesztősége. A lap munkatársai az önkormányzat Garay utca 5. szám alatti hivatalában folytatják munkájukat. (kg)

VIII. kerület Változás
Megváltozott a forgalmi rend a palotanegyedben. A közeli tér lezárása miatt egyirányúsították a Bródy Sándor utcát a Puskin utcától a Múzeum körútig terjedő szakaszon. (fm)

IX. kerület Támogatott alapítvány
A ferencvárosi önkormányzat képviselő-testülete döntött: a 2000 óta közérdekű tevékenységet végző Alapítvány az Alapítványokért szervezetnek 150 ezer forint támogatást biztosít. (ka)

X. kerület TÉVÉ
Ugyanaz a társaság működteti a nemrégiben elindult kőbányai televíziót, mint amelyik a XII. kerületben is sugározza heti kétórás adását. A kétórás műsort naponta többször is megismétlik, hogy mindenki a neki megfelelő időpontban láthassa. (ia)

XI. kerület Palatkai bál
Este fél héttől az erdélyi magyarpalat-kai banda húzza a talpalávalót a Fonó Budai Zeneházban. Emellett a Téka Zenekar és a Gáspár Kálmán zenél cimbalmon. Az újévet meglepetés prímások köszöntik majd. (tt)

XII. kerület Leköszönés
Élő Norbert lemondott a hegyvidéki ingatlankezelő Hágó Kft. felügyelő bizottságának elnöki tisztéről, miután Kovács László volt külügyminiszter helyett országgyűlési képviselő lett. (ka)

XIII. kerület Terv
Az angyalföldi képviselő-testület elfogadta a Lehel Csarnok Üzemeltető Kft. és a Sima Út Kft. 2005 évre szóló üzleti tervét. (fm)

XIV. kerület TÁMOGATÁS
Eszközbeszerzésre és saját honlap készítésére összesen másfél millió forintot igényelt a Rákosfalva Társaskör a Nemzeti Civil Alapprogram forrásaiból. A pályázatok leadási határideje december utolsó napja. Az egyesület a magányos embereknek szervez programokat, gyógyüdüléseket, amelyekre folyamatosan lehet jelentkezni. (nvzs)

XV. kerület Új eljárás
Az önkormányzati testület 2004 évi utolsó ülésén új vagyonkataszteri nyilvántartásról döntött. A jövőre kiszámított 2004-es forrásmegosztás adatait új eljárás szerint fogják adni a fővárosnak. (zsp)

XVI. kerület Lebontják
Hat éve üres az egykori alkoholelvonó épülete. Az önkormányzat az elmúlt években többször megkísérelte eladni a romos házat. Mivel vevő nem akadt, úgy döntöttek, lebontják, s így kísérlik meg értékesíteni
a telket. (lma)

XVII. kerület TÚRAPROGRAM
Az Egyesült Vegyiművek Rt. természetjárói elkészítették jövő évi tervüket. Rákosmente legnagyobb turistaszakosztálya szilveszteri kirándulását Fertőrákosra szervezte. Új tagok jelentkezését a 258-0914-es telefonszámon várják. (dná)

XVIII. kerület SEBESSÉGKORLÁTOZÁS
Folytatódik a forgalomcsillapított övezetek kialakítása. 2004-ben csaknem háromszáz fekvőrendőrt helyeztek el a kerületben. (nvzs)

XIX. kerület ALEXEBBEK
A Kispesti Munkásotthonban (KMO) tegnap Alex Tamás és a Stúdió 11 adott évbúcsúztató koncertet. (dná)

XX. kerület Lakást közvetítenek
A Pesterzsébeti  Gyermekvédő Központ mérsékelt árú albérleti szobák és lakások közvetítésével is igyekszik segíteni. (ka)

XXI. kerület Megváltozott telefonok
A csepeli Áruház téri orvosi rendelő intézet bővítése és felújítása miatt több kerületi egészségügyi intézmény címe, telefonszáma megváltozott. Valamennyi intézmény elérhetőségéről a kerület hivatalos honlapján lehet tájékozódni. (vs)

XXII. kerület ÉVBÚCSÚZTATÓ
Újévi koncertet ad a Budafoki Mozart Ifjúsági Zenekar a Nagytétényi Kastélymúzeumban vasárnap délután. A program része a Karácsony a Kastélyban című rendezvénysorozatnak. (nvzs)

XXIII. kerület ISKOLA
A következő évben átadják a Grassalkovich úti iskola új tornatermét. (vz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!