Hírek

2004.12.04. 01:26

Furulyás János: tárgyaltunk svájci és ír befektetőkkel is

Szerdán még úgy tűnt, megoldódik a Ferencváros Üllői úti területének a sorsa, s végre elkezdődnek a beruházások.

Schiller Zsolt

Amikor új tulajdonosról szóltak a hírek, sokan abban is bíztak, hogy az üzletek, a lakások és egyebek mellett ki tudja, talán végre felépülhet a régóta ígért jégkorongcsarnok is. Az origo című internetes lap ugyanis arról írt, hogy a Ferencváros múlt heti elnökségi ülésén, az elnökségi tagok felhatalmazták a klub elnökét, hogy aláírja a szerződést egy ír befektetői csoporttal, amely egy svájcit előzött meg. Ám hiába kerültek helyzetbe a „zöldek”, a zöldeknél, a megállapodás azért nem történhet meg, mert az Üllői úti létesítménynél a terület negyedének sorsa bizonytalan, amit meg kell pályáztatni.

Az egyesület elnöke, Furulyás János még aznap tagadta az egyezséget. Az origo viszont másnap újabb információkat tárt a nyilvánosság elé, melyeket egy neve elhallgatását kérő ferencvárosi elnökségi tag is megerősített. Eszerint az elnökségi ülést éppen azért hívták össze, hogy a résztvevők engedélyt adjanak az FTC elnökének, az ír csoporttal való egyezség szignózására. Az szólt az írek mellett, hogy a svájciakkal ellentétben nem csak az ingatlanbefektetésekben, de a futballcsapatban is látnak fantáziát.

Az elnök azért nem ír(hat)ta alá a szerződést, mert a nyolchektáros terület negyede nincs a klub birtokában. Az említett terület ügye május óta húzódik, ha ennek a tulajdonjoga a Fradi számára kedvezően dől el – ami az adminisztráció sebességén múlik – megkötethető az üzlet.

– Valóban voltak tárgyalások külföldi és magyar befektetőjelöltekkel, ír és svájci jelölt is van – mondta a Reggelnek Furulyás János, a Ferencváros elnöke. – Ám még nem hirdettünk eredményt, mert nyilvános pályázatot kell kiírnunk, s majd minisztériumi engedélyekre is szükségünk lesz. Az említett kéthektáros területet pedig majd a sporthivatal értékesítheti, remélhetőleg az állam és a Fradi érdekeit szem előtt tartva. Minden váddal ellentétben, igenis fontos szerződést írtunk alá a Sugár Andrással, a T-Mobile vezérigazgatójával. Bár pontos összeget nem mondhatok, azt elárulom, hogy éves szinten több százmillió forintról szól a szerződés. Ez pedig ugye azt jelenti, hogy a két és fél év alatt több mint félmilliárd forintot kapunk. S erre joggal mondom, bárki, bármit is állít, hogy nagy jelentőségű...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!