Hírek

2004.12.07. 00:00

A hét közepén hirdetik ki a hivatalos végeredményt

BAMA

Szerdáig Magyarországra érkeznek az ügydöntő népszavazás két kérdésére külföldön leadott szavazatok. Az Országos Választási Bizottság csak ezt követően hirdetheti ki a hivatalos végeredményt – tájékoztatott Rytkó Emília, a választási iroda vezetője.

A szavazóköri adatok feldolgozása után a nem hivatalos eredmény szerint mindkét kérdés esetében eredménytelenül zárult a népszavazás. Több mint kétmillió azonos válasszal lehetett volna eldönteni a két kérdés bármelyikét. Ennyi szavazat azonban nem jött össze sem a kettős állampolgárságról, sem a kórház-magánosításról.

Vasárnap reggel 6 órától este 7-ig az ország 3167 településén 10850 szavazókörben a 8 millió 32 ezer 661 választópolgár 37,47 százaléka: 3 millió 9 ezer 892 szavazó élt a jogával. Külföldön 1995 választót vettek névjegyzékbe 62 nagykövetségen. Brazíliában, Mexikóban és Kenyában nem jelentek meg a szavazók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!