Hírek

2004.11.19. 05:53

Újabb gyanúsításokra készül a rendőrség

Nem igaz az a Baumag-vezetés köreiből származó állítólagos hír, hogy a rendőrség befejezte a nyomozást az ügyben. Ezt Péntek József, a BRFK gazdaságvédelmi osztályának vezetője mondta tegnap.

Szemán L.

Hozzátette, hogy hamarosan felmerülhet egyéb gazdasági, vagyon elleni bűncselekmények gyanúja is. Az alezredes hűtlen kezelésre, jogosulatlan pénzügyi szolgáltatási tevékenységre és csődbűntettre gondol. A rendőrség június 16-án gyanúsította meg csalással Balázs Lászlót, a Baumag szövetkezet vezetőjét.

Összesen 12 775 sértettje van az ügynek, közülük kétezren feljelentést is tettek. Ők 7,7 milliárd forinttal károsultak. A BRFK a Baumag, illetve a hozzá kapcsolódó cégcsoport 380 ingatlanát vetette zár alá a bírósággal. Ugyancsak zároltak 37 olyan bankszámlát, amely vagy a szövetkezet elnökéhez vagy a cégcsoport gazdasági társaságaihoz kapcsolódik. Péntek szerint gyanús külföldi utalásokat is találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!