Hírek

2004.11.27. 00:47

Trükkös tolvajok a bárokban

Szemán L.

Szervezettnek tűnő, ugyanakkor trükkös bűnözők fosztogatják a belső kerületek szórakozóhelyeinek vendégeit. Főleg a VI., VII. és VIII. kerületben a fiatalok által kedvelt bárokban portyáznak. Olyan helyeket választanak, ahol sokan vannak, és a kabátoknak viszonylag kevés hely jut. Azaz a fogasok tele vannak. Általában hárman indulnak bevetésre. Előbb egyikük felméri a terepet, hogy a szórakozóhely mely részén vannak elhelyezve a kabátok, milyen a hangulat. Kedvelik, ha a vendégek már belemerültek a vigalomba, így kevésbé vagy egyáltalán nem figyelnek értékeikre. A felmérő az utcán továbbadja az információkat két társának. Ők vendégként bemennek a szórakozóhelyre. Leveszik kabátjukat. Egyikük leül és rendel, ezzel elterelve a személyzet figyelmét. A másik ráakasztja saját kabátjukat a vendégekére, majd leül. Kisvártatva felpattan, és lázasan keresni kezd valamit saját kabátjában. Közben azonban átkutatja a többi kabátot és az azokban talált telefont, pénztárcát a sajátjába csempészi. Miután a helyére ült, még nyugodtan beszélgetnek, megisszák az italukat, majd fizetnek és távoznak.
A rendőrséget és a szórakozóhelyek tulajdonosait különösen aggasztja, hogy a trükkös tolvajok akkor sem riadnak vissza, ha kamera van felszerelve. A bűnözők ezt is tudják, hiszen felmérik a terepet. Ilyenkor sapkájukat mélyen a fejükbe húzzák, esetenként sötét szemüveget is viselnek és telefonálva lépnek be a helyre. Amíg a kamera látómezejében vannak, kezükkel el is takarják az arcukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!