Hírek

2004.11.12. 01:52

Területfejlesztés: brüsszeli segítség

BAMA

Tegnap az Európai Unió székhelyén megalakult és megtartotta első munkatanácskozását a magyar szocialisták nemzeti fejlesztési tagozata. Az eseményen a megyék képviseletében mintegy negyvenen vettek részt.

A testület célul tűzte ki, hogy elősegíti a régiók, kistérségek fejlesztési terveinek kidolgozását. A tagozat tiszteletbeli elnöke Baráth Etele európai uniós ügyekért és Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős miniszter.

Magyarország uniós csatlakozása a korábbiakhoz képest sokszorosára növeli a fejlesztési lehetőségeket. A Széchenyi-terv 150 milliárd forinttal gazdálkodott. Az Első Nemzeti Fejlesztési Terv ennek majd’ tízszeresét, 1350 milliárd forint beruházást tesz lehetővé.

A 2007-től 2013-ig terjedő időszakban a nemzetgazdaság ennek sokszorosával számolhat. Idén napi egymilliárd, az említett időszakban viszont napi hatmilliárd forint jut majd fejlesztésre. Ez egy közepes magyar város éves költségvetésének felel meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!