Hírek

2004.11.20. 01:40

Távozhat Atkári János és Vajda Pál is a vezetésből

Patay G.–Vajta Z.

Atkári János csütörtökön dönt arról, lemond-e. A gazdasági főpolgármester-helyettes azt nem árulta el, hogy melyik ügy miatt foglalkozik a távozás gondolatával. Lapunknak csak annyit mondott: a költségvetés egyik tételével kapcsolatban feltárt szabálytalanság miatt hagyná ott eddigi posztját. Érzékeltette, hogy kötött felhasználású tételről van szó, amelyeket tilos más célra elkölteni. Elmondta: a kérdés szakmai természetű, de mint minden ilyennek, természetesen politikai vetülete is van.

Bőhm András, az SZDSZ frakcióvezetője nem kommentálta Atkári János esetleges távozásának hírét. Gy. Németh Erzsébet, az MSZP frakcióvezetője elmondta: a főpolgármester-helyettesek nem visszahívhatók, Atkárin múlik, hogyan  dönt. Lapunk úgy tudja, Atkárival együtt távozhat Vajda Pál szocialista főpolgármester-helyettes is. Ő a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. vezérigazgatói székébe ülhetne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!