Hírek

2004.11.30. 07:21

Patrubány másként számol

Tőkés püspök hárompillérű nemzetstratégiáról beszél. Patrubány Miklós a kormány ellenkampányát támadja. Döntés vasárnap.

Stépán Balázs

Tőkés László püspök, a Kárpát-medencei Magyar Autonómia-
tanács elnöke tagadja, hogy a nemzetiségi autonómia és a kettős állampolgárság egymást kizáró törekvés. „A tanács álláspontja szerint az állampolgárság kiterjesztése, az autonómia létrehozása és az európai integráció együttes megvalósulása, a hárompillérű nemzetstratégia teremtene kedvező helyzetet az összmagyarság számára.”

A püspök úgy véli, méltányos lenne minden Kárpát-medencei magyart megszavaztatni december ötödikén. „Azt is, akitől nyolcvannégy évvel ezelőtt vagy a kitelepítések folyamán önkényesen elvették az állampolgárságot.”

– A kormány nem befolyásolhatja a népszavazás kimenete-lét – állítja Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke. Ennek ellenére példa nélküli ellenkampányba kezdett. Hamis számításokkal, növekvő adóterhekkel riogat mindenkit, nehogy igent mondjanak az emberek. Ez a népfelség elvének megcsúfolása.

Az elnök szerint „az országgyűlés is alkotmányellenesen tűzte napirendre a versengő törvénytervezetek, a szülőföldprogram, a nemzetpolgárság látszatvitáját. A költségvetés tervezetében egy fillér fedezete sincs a több milliárdba kerülő szülőföldprogram megvalósításának”. Az MVSZ – kétmillió példányban terjesztett – kiadványa szerint két szülő, két gyermek, két nyugdíjas hatszázharmincezer forinttal gazdagítaná évente a hazai költségvetést.

a kormány ellenkampányát támadja. Döntés vasárnap. Stépán Balázs -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!